Vijf dagen Kerstmarkt op de Rietgrachtstraat

 

Van dinsdag 12 tot en met zaterdag 16 december is er een grootse Kerstmarkt in Het Broek. Vijf dagen lang van 15.00 tot 20.30 uur. De Kerstmarkt vindt plaats rondom het pand Rietgrachtstraat 47. Dat is het pand van  Het Broek Omhoog, dat de markt mogelijk maakt. De toegang is gratis.

 

 

De Kerstploeg: vlnr: wijkbewoners en organisatoren Teus, Paul, Marion, Gerrit, Chris

 

“Wat kun je verwachten?” zegt wijkbewoner Teus, een van de organisatoren. “Er komt een markt in kerstsfeer, met veel versiering en lichtjes. En natuurlijk een enorme kerstboom. Je kunt er allerlei kerstcadeautjes kopen, en er is een service om je cadeautjes te laten inpakken. We zijn bezig met een levende kerststal. Er is live muziek. En je vindt er chocolademelk met slagroom, kerstbrood, soep, allerlei maaltijden. Vijf dagen lang. Met elke dag een ander thema.”

Teus is een van de wijkbewoners die de kerstmarkt organiseert. “Want”, benadrukt hij, “wijkbewoners uit het Broek dragen het project.” Het Broek Omhoog maakt het financieel mogelijk.

Wat is het idee achter een week feest? “We willen mensen bij elkaar brengen”, zegt Teus. “De markt is voor iedereen. Voor jong en oud, en ze is multicultureel – er wordt bijvoorbeeld ook het oosterse kerstverhaal verteld.” De opzet is de Kerstmarkt voortaan jaarlijks te houden. “Het zou mooi zijn als het zo bekend wordt, dat mensen uit de wijde omgeving straks hier naartoe komen.”

 

Broekse Markt

De bedoeling is ook om de markt te laten uitmonden in een Broekse Markt. Een markt die om de vijf, zes weken wordt gehouden. Een markt waar bewoners hun spullen kunnen verkopen. Van zelfgemaakte kussentjes, tot groente of spullen die ze elders gekocht hebben om met winst te verkopen. “Dit is het ondernemerschap dat we met Het Broek Omhoog willen stimuleren”, zegt Barth Van Eeten, van de stichting Het Broek Omhoog. “Daarom liever geen ‘troep’. Het moet méér worden dan een vlooienmarkt, maar het mag wel tweedehands zijn.”

 

Belangstelling voor een kraampje, kleedje of tafeltje voor de Kerstmarkt:

Het Broek Omhoog: 026-3824185, tussen 9.00 en 17.00 uur.