Correctie: Betaald Parkeren in het Broek

 

In de laatste RijnRepoorter is niet juist vermeld waar betaald parkeren in het Broek zal worden ingevoerd. Dit leidde terecht tot verontruste reacties bij bewoners. Bij deze de volgende correctie:
Vanaf 1 januari wordt betaald parkeren (tot 23 uur) ingevoerd  in de Rijpstraat, Willem Barendszstraat, Johan de Wittlaan (aan zijde het Broek, tussen Van Oldenbarneveldtstraat en Heemskerckstraat), Broekstraat (tussen Van Oldenbarneveldtstraat en Heemskerkstraat en Stadhoudersstraat (tussen Willem Barendszstraat en Heemskerkstraat).

 

 

Lees het volledige artikel

Introductielessen fitnesstoestel starten weer!

 
De introductielessen voor het fitnesstoestel op de Stadshouderstraat, tegenover het Toon Hermans Huisgaan weer van start:
Op dinsdag 5, 12, 19 en 26 november, en op 3 december:  10.30 - 11.30 uur
Op donderdag 7,14, 21, 28 november, en op 5 december:   18.30 - 19.30 uur 
 

 

.

 

Lees het volledige artikel

'Vind je het gek!', muzikale theatervoorstelling

 

Ontroerend, humorvol en oprecht. Een theateronderzoek naar de dunne scheidslijn tussen ‘normaal’ en ‘gek’. Het resultaat: muziektheater over psychische kwetsbaarheid.

 

Lees het volledige artikel

Wijkbrunche in Symfonie

 

Donderdag 31 oktober

11.00 - 13.00 uur

Kosten € 2, -

Voor bewoners uit het Arnhemse Broek

Opgeven bij Wijcentrum Symfonie (026 - 44 300 33)

 

Nieuwe opbouwwerker Mohamed Akrouni

 

‘Mensen echt verder helpen, dat wil ik graag’

 

Sinds 1 augustus is Mohamed Akrouni (47) opbouwwerker van het Arnhemse Broek (Broek, Statenkwartier, Nieuwe Kadekwartier, Van Verschuerwijk, Rijnwijk). Na het afscheid van zijn voorganger Rob Klingen, is het hoog tijd hem voor te stellen. Mohamed, roepnaam Mo, is de trotse vader van dochter Isis (12), woont in Tiel en heeft veel ervaring opgedaan in de (jeugd)zorg en maatschappelijke hulp- en dienstverlening.
(door Inger Boogh)

 

 

Lees het volledige artikel

'Als het winter wordt, koop ik een doos Lego'

 

Broekenaar Teus Schoester (62) houdt niet van niksdoen. ‘Ik ben geen type dat graag thuis zit. Thuis verveel ik me rot.’ Voor hem reden zich bijvoorbeeld in de wijk nuttig te maken. Maar zijn hobby beoefent hij wél in zijn eentje: het bouwen van modellen met pietepeuterige Lego-steentjes.

 

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

Zwervers op straat.
Donkere dagen
Bruiloft, auto's en toeteren
Onderdak aan ongewenst bezoek

 

Lees het volledige artikel

Onvergetelijke Herinneringsmaaltijd bij Yes&You

 

Zaterdag 21 September. Broekstraat. Op het terras voor haar deur had Yes&You (zorg en welzijn) een maaltijd georganiseerd in het kader van de herinnering van de Slag om Arnhem. De diversiteit in zowel mensen als eten, activiteiten en optredens was groot. En de opkomst was boven verwachting, zegt Semra van Yes&You. ‘Het publiek was zeer enthousiast en deed met alles heel leuk mee’.

 

Lees het volledige artikel

Bewoners willen Transformatorplein vergroenen

Nieuwe Kadekwartier

 
Bewoners en ondernemers rond het Transformatorplein hebben het idee opgevat het plein te vergroenen. ‘We willen een plein dat straalt’, zegt Helena van lunchcafé Breaky’s.

 

Lees het volledige artikel

Parkeerdruk op randen wijk neemt toe

 

Op steeds meer plekken in de wijk ervaren bewoners overlast door parkeren. Bezoekers van het centrum – waaronder veel ambtenaren – zoeken een parkeerplek net buiten het stadshart en komen in het Arnhemse Broek terecht. Enige jaren geleden was dit voor de Van Verschuerwijk aanleiding betaald parkeren in te voeren, met een (betaalde) parkeervergunning voor bewoners. Nu worstelen andere delen van de wijk met hetzelfde vraagstuk.

 

 

 

 

 

Lees het volledige artikel

Lees ook oudere artikelen >>