19 juni: Feestelijke opening Vernieuwd Thialf

Thialf op Wielen

 

Neem je step, skateboard, eenwieler, skeelers, skates, rolstoel, rollator of fiets mee!

 

Lees het volledige artikel

Met Gelrepas gratis mee met Ome Joop's Tour

 

Basisschool leerlingen van gezinnen die beschikken over de Gelrepas, mogen in 2019 gratis mee met Ome Joop’s Tour. De reden: De Gelrepas bestaat 25 jaar. ‘Wie jarig is trakteert’ wordt vaak gezegd en dat doet de Gelrepas dan ook op de 25e verjaardag. Een en ander gebeurt in samenwerking met de Dullertsstichting.

 

Lees het volledige artikel

Zondag 26 mei: Wijvenkraam in Nieuwe Kadekwartier

 

De stoerste vintage- & designmarkt voor vrouwen

 

Lente vier je buiten. Geliefd-maar-niet-meer-gedragen topstukken scoren of verkopen doe je tijdens Wijvenkraam. De bekende mode-, vintage- en designmarkt voor ‘meiden’ van alle leeftijden komt dan voor de derde keer met een openlucht editie op het opkomende Transformatorplein in het Nieuwe Kadekwartier, Arnhem. Tijd: tussen 11.00 en 17.00 uur

 

Lees het volledige artikel

Wat vindt u wel/niet belangrijk in uw wijk?

 

Veiligheid in de wijk. Een goed onderhouden wijk. Een groene wijk. Dat is de top drie van wensen, waar bewoners het liefst geld in zouden stoppen. Dat bleek op 21 maart tijdens een actie op de parkeerplaats bij de Aldi. Bewoners konden met stickers antwoord geven op de vraag: Wat vindt u wel/niet belangrijk in uw wijk?

 

Lees het volledige artikel

Grote Opruimdagen in het Statenkwartier

 

Dat oude bankstel, die kapotte fiets, die versleten matrassen, bedden, meubels, kasten. Dat dode struikje of die afgezaagde boomstam. Bewoners van het Statenkwartier kunnen op 8 en 22 mei, en op 12 juni hun zolderinboedel, schuren en tuinen leegmaken, en het afval kwijt in containers op bepaalde plekken in de wijk. Gratis. Op die datums zijn De Grote Opruimdagen, georganiseerd door Vivare, Rijnstad en Gemeente Arnhem.

 

Lees het volledige artikel

'Een goeie plaat zet ik op Facebook'

Wijkbewoner Willem Verbeten

 

Hij werkte als machinebankwerker. Was activiteitenbegeleider in het ziekenhuis. Bracht post rond. En raakte arbeidsongeschikt. Tegenwoordig is Willem Verbeten (64) vrijwilliger in De Kansenfabriek, waar hij mensen onder andere wegwijs maakt op de computer. Daarnaast gaat hij graag met zijn fotocamera op stap. ‘Het leukste vind ik natuurfotografie.’

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

Kwekerij in de woning
Caravans in de wijk.
Slachtoffer van een misdrijf? Doe aangifte
Gestolen fietsen in de wijkpost
Spreekuren

 

Lees het volledige artikel

Verkeer in en om de wijk

 

Geen nieuwe ovatondes. Voorlopig geen snelfietspad. Eenrichting Thorbeckestraat en Van Slingelandtstraat. Aanpak rotonde Oude Zevenaarseweg. een overzichtje van ontwikkelingen van verkeerssituaties in en rond het Arnhemse Broek. 

 

Lees het volledige artikel

Kinderen prikken 70 kilo zwerfvuil weg

Op woensdag 21 maart werd ruim zeventig kilo zwerfvuil in de wijk opgeruimd. Voorzien van geschikt materiaal, trokken zo’n zestig personen trokken door het Arnhemse Broek, onder wie veel kinderen.

 

 

Lees het volledige artikel

Buurtetentje in De Paperclip

 

Iedere eerste woensdag van de maand is er een Buurtetentje in 'De Paperclip'. 
Het voormalige buurthuis aan het Van Verschuerplein 16A opent om 18 uur de deuren. Om 18:30 uur starten het etentje. Iedereen uit de buurt is welkom! 

 

Lees het volledige artikel

Lees ook oudere artikelen >>