Arnhem als Stad van Vermaak

 

Op 14 en 15 september 2019 vinden de Open Monumentendagen in Arnhem plaats. Het thema dit jaar: ‘Monumentaal vermaak’, over de rijke geschiedenis van plezier in Arnhem. Bezoekers krijgen een unieke kans tal van bijzondere monumenten te bezichtigen door de hele stad, die normaal vaak gesloten zijn. Toegang is gratis.

 

Lees het volledige artikel

'Heb je al veel boeven gevangen?'

 

Wijkagent Henk Westerhof op Paulusschool

 

‘Kijk, dit is mijn pistool.’ Wijkagent Henk Westerhof wijst naar zijn wapen. ‘Ik haal ‘m er niet uit. Veel te gevaarlijk.’ De kinderen kijken benauwd. ‘Ga je meteen dood, als je schiet?’ vraagt een meisje bezorgd ‘Ik probeer ‘m zo weinig mogelijk te gebruiken, alleen als het écht nodig is’, zegt de wijkagent. ‘En nee, je gaat niet meteen dood. Dat is ook niet de bedoeling. ’

 

 

 

Lees het volledige artikel

Opbouwwerker Rob Klingen met pensioen

 

‘Bewoners zijn het draagvlak’

 

Op 20 juni gaat opbouwwerker Rob Klingen met pensioen. Een raar gevoel, vindt hij. ‘Als je gezond van lichaam en geest bent, denk je shit. Dan is het heel onwerkelijk om te moeten stoppen. Ik denk niet: yes, ik ben klaar. Integendeel. Het werk is absoluut geen belasting voor mij. Ik ga er met plezier heen.’ Een schrale troost: ‘Als mensen zeggen dat ze het jammer vinden dat je vertrekt, zegt dat veel.’

 

Lees het volledige artikel

Ursula: 'Mijn moeder zat achter het raam'

 

Tierende ruzies, harde klappen, speed en alcohol. En een moeder die in de prostitutie zat. ‘Als kind had je dat nauwelijks door, maar later kwamen de flash backs. Ik heb een afschuwelijke jeugd gehad.’ Zegt Ursula (54) nu. Het kermisleven was haar redding. Tegenwoordig wijdt ze zich aan ‘de lieve oudjes van de Heinsiushof’.

 

 

Lees het volledige artikel

Minister bezoekt Hugo de Grootschool

 

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) bezocht in april de Hugo de Grootschool. Ze was aanwezig bij de theaterlessen en muzieklessen. De lessen zijn een unieke aanpak om kinderen met minder rijke ouders toch de kans te geven hun talenten te ontwikkelen. ‘De minister was hèèl enthousiast’, vertelt Ans Lips, directeur van de Hugo de Grootschool. ‘We kregen een groot compliment voor wat we deden.’

 

Minister Van Engelshoven luistert naar gitaarspel van Robin uit groep 5. De Arnhemse Wethouder Hans de Vroome luistert mee.

 

 

Lees het volledige artikel

Burgemeester wil zicht op veiligheid in de wijk

 

Ahmed Marcouch, de burgemeester van Arnhem, wil graag weten hoe het gesteld is met de veiligheid in het Arnhemse Broek. Binnenkort zal hij met een aantal bewoners door de wijk wandelen, en met hen in gesprek gaan over hoe zij hier tegenaan kijken en wat ze er van denken. De wens voor de rondwandeling komt vanuit de burgemeester zelf. De datum is 27 juni. 

 

Lees het volledige artikel

Yes&You: 'Geen toverstokje, wel ons stinkende best'

 

Bijna onopgemerkt is in de Broekstraat iets heel moois gegroeid. Jessica, Elif en Semra, drie leuke, maar vooral bevlogen vrouwen, begonnen daar in mei 2017 Yes&You.  Een warme en  veilige ankerplaats voor wie zorg, hulp en steun zoekt, om het leven weer op de rit wil krijgen. ‘Hier kan iedereen zichzelf zijn. En we leveren maatwerk.’ Met die aanpak heeft Yes&You het hartstikke druk. Yes&You is een officieel erkende instantie.

 

Lees het volledige artikel

Van Verschuerwijk: 'Communicatie liet te wensen over'

 

Verzakte woningen, scheuren in muren, plafonds en pleisterwerk. Omwonenden van Van Verschuerstraat klagen over schade aan hun huizen, veroorzaakt door de werkzaamheden op het terrein van de voormalige LTS op de Boulevard Heuvelink. Dit leidde tot veel irritatie en verlies van vertrouwen in een goede afhandeling van de schade. Begin juni werden afspraken gemaakt om de relatie en te herstellen.

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

Parkeren in de wijk.
Rijgedrag in de straten.
Jongeren in de wijk.
Geluidsoverlast.
Rijden zonder rijbewijs. 
Vakantietijd. 

 

Lees het volledige artikel

Jan staat voor schone buurt

 

Jan van de Pol, bewoner van de Hugo de Grootstraat, wil zijn buurt graag netjes houden. Om daarbij te helpen hing hij een bezem, en stoffer en blik naast de afvalcontainer. Met daarbij een reglement, inclusief waarschuwing.

 

Lees ook oudere artikelen >>