Uitkomen met inkomen

 

Of u nou financiële problemen heb of niet, u wilt grip houden/ krijgen op uw financiën. Meldt u daarom aan voor de budgetcursus Uitkomen met Inkomen.  Wat kunt u verwachten?

 

Lees het volledige artikel

Nieuwe kansen voor De Blokhut

 

De Blokhut blijft open. Eind april besloot de gemeente De Blokhut een nieuwe kans te geven. “Tijdens een bijeenkomst, met ook bewoners, kwamen er veel frisse ideeën en plannen op tafel. Als we daar de helft van kunnen realiseren, heeft De Blokhut weer toekomst voor de wijk.” Dat zegt Arno Tiernego van het Team Leefomgeving (gemeente Arnhem). Hij was degene die de knoop moest doorhakken.

 

Lees het volledige artikel

LTS Boulevard

 

De kogel is door de kerk. In het voormalige schoolgebouw van de LTS Boulevard komen 40 luxe appartementen. De kenmerkende voorgevel blijft intact. Op het terrein achter de school zullen 123 woningen en appartementen van 4 tot 5 verdiepingen verrijzen. Ook komt er een parkeergarage voor circa 200 auto’s.

 

 

Lees het volledige artikel

Wie wil nou niet z'n eigenwaarde vergroten?

 

“In deze wijk kan hééél veel. Mijn handen jeuken om de ideeën die bewoners hebben waar te maken. Dat kan. Als mensen willen en zelf meewerken.” Dat zegt Marjon Bussink, die de zieke Bircan Yildirim in de Symfonie vervangt.
Ook wil ze mensen aan het werk helpen.
 

 

Lees het volledige artikel

Nieuwe speelterreinen bij Hugo de Grootschool

 

De Hugo de Grootschool is hard op weg om ‘groene school’ te worden. Het groene kleuterplein is vorig schooljaar in gebruik genomen. De peuters en kleuters kunnen hier ontdekkend spelen en leren.

 

Lees het volledige artikel

Wijkprogramma 2018: Prettige wijk op peil houden

 

Het Arnhemse Broek is de afgelopen jaren enorm in ontwikkeling is geweest. Dit was mogelijk dankzij samenwerking tussen bewoners en organisaties in de wijk. En door een extra financiële impuls (Vogelaargeld). “Een en ander heeft geleid tot een prettig leefbare wijk, waarbij de aandacht ligt om dit op peil te houden.” Het  Wijkprogramma 2018 is daar volledige op gericht.

 

Lees het volledige artikel

Vroegtijdig schoolverlaters aanpakken

 

Het aantal jongeren dat hun school niet afmaakt is hoog, in het Arnhemse Broek. Hoewel het aantal daalt, blijft het cijfer een van de hoogste in Arnhem. Jongeren halen hierdoor geen diploma. En vinden later heel moeilijk werk – als ze het al vinden. Hun toekomst wordt uitzichtloos. Reden genoeg om dit nog kordater aan te pakken, vindt Arno Tiernego van het Team Leefomgeving in de wijk.

 

Lees het volledige artikel

Bewoners Urk voelen zich onder druk gezet

 

De sloop- en bouwplannen van Eilandje Urk zijn de bewoners rauw op hun dak gevallen. Ze voelen zich door Vivare onder druk gezet over het maken van keuzes, wat ze extra moeilijk vinden omdat hen gevraagd wordt hun huis te verlaten. Het gaat hen allemaal veel te snel. Ze hebben daarom bij diverse instanties aan de bel getrokken, waaronder het opbouwwerk in de wijk, Huurderbelangenvereniging De Brug en het Huurdershuis.

 

Lees het volledige artikel

Gratis advies bij 't Broek Omhoog

Nadia Mercan en Julian Pieters (foto) zitten op de Rietgrachtstraat klaar om u gratis te helpen met advies bij financiële zorgen, sociale vragen,  juridische problemen, hulp bij de computer etcetera. Elke donderdag vrije inloop: 12.00 - 13.30 uur, Rietgrachtstraat 47.

 

Lees het volledige artikel

Broek Omhoog verhuurt parkeerplaatsen

 

En wéér komt ’t Broek Omhoog met iets nieuws. Verhuren van parkeerplaatsen. De opbrengst komt ten goede aan de vrijwilligers die op allerlei manieren voor ’t Broek Omhoog in de weer zijn.

 

 

Lees het volledige artikel

Lees ook oudere artikelen >>