Onvergetelijke Herinneringsmaaltijd bij Yes&You

 

Zaterdag 21 September. Broekstraat. Op het terras voor haar deur had Yes&You (zorg en welzijn) een maaltijd georganiseerd in het kader van de herinnering van de Slag om Arnhem. De diversiteit in zowel mensen als eten, activiteiten en optredens was groot. En de opkomst was boven verwachting, zegt Semra van Yes&You. ‘Het publiek was zeer enthousiast en deed met alles heel leuk mee’.

 

Er was veel te doen. Een spreker van Molukse afkomst vertelde over de oorlog en de vrijheid. Een opzwepende Brassband zorgde ervoor dat iedereen aan het dansen sloeg. Een ouder echtpaar van 88 en 90 jaar speelde mooie volksliederen. En een optreden van The Fletchers liet jeugd en ouderen samen van de avond genieten. Verder kreeg het publiek een leuke quiz voorgeschoteld met vragen over de Slag om Arnhem; de winnaars ontvingen een mooi aandenken. Defensie leverde een bijdrage door een tent op te zetten, gevuld met materialen die het leger in het veld gebruikt.

Semra: ‘Het was kortom een avond om nooit te vergeten. Iedereen vierde zijn vrijheid op zijn/haar manier. En het belangrijkste is dat we dit samen hebben gedaan met veel diversiteit en achtergronden.

(Yes&You dankt de sponsoren: Gemeente Arnhem, Defensie, Wijkcentrum de Symfonie, Kohinoor of India, Planning Zorg en alle vrijwilligers)