Melissa, receptionist en gastvrouw in de Symfonie

 

Wie de Symfonie binnenloopt heeft grote kans als eerste Melissa tegen te komen. Ze zit op de receptie, en ontvangt gasten. Als vrijwilligster. “Twee twee dagen per week, op dinsdag en donderdag. En soms ook ’s avonds als ze me nodig hebben. Ik wil hier eigenlijk niet meer weg.”

 

Melissa: "Ik ben op zoek naar een betaalde baan"

 

 

Anderhalf jaar werkt ze er nu, als receptioniste en gastvrouw. “Ik heb een Wajong-uitkering maar wilde iets nuttigs doen”, vertelt ze. “Bovendien wilde ik wat afleiding. Ik heb twee kinderen, een dochter (6) en een zoontje (1,5), dan is iets anders ernaast wel lekker. Sinds ik kinderen heb, ben ik me ook meer bewust van mijn eigen mogelijkheden en verantwoordelijkheden. Dat ik meer kan. Dat ik uit de Wajong kan.”

Haar werk in de Symfonie ziet ze als een stap naar betaald werk. “Dit is vrijwilligerswerk. Onbetaald dus. Maar ik ben op zoek naar een betaalde baan. Ik wil dan hetzelfde doen als nu: gastvrouw en receptioniste.”

Om die kans te vergroten haalt ze certificaten, zoals omgaan met geweld, bedrijfshulpverlener, reanimatie. “Ik kijk wat ik allemaal mee kan pakken. De kans is groot dat ik binnen nu en een jaar een betaalde baan heb. Maar helaas niet hier, denk ik.” 

Melissa is geboren en getogen in ’t Broek. “Je kent heel veel mensen. Je weet hoe het gaat. Dat maakt het werk leuk.” De Symfonie ken ze natuurlijk ook nog vanuit haar kinderjaren. “Toen was het hier altijd feest. Met een mini playbackshow, straatspeelfeesten. Nu is het veel meer voor vergaderingen en zo. En voor ouderen is er niet zoveel. Ik denk omdat er minder vrijwilligers zijn. Dat is wel jammer.”