Cursus AED

Red een leven bij een hartstilstand

 

Een leven redden door te reanimeren bij een hartstilstand. Dat kan met een AED, een apparaat dat het hart prikkelt met elektrisch schokken. Zulke apparaten hangen sinds kort bij de ingang van de Symfonie, bij de Hugo de Grootschool en bij Broek Omhoog. Om het apparaat te leren bedienen start nu een gratis cursus  in de Symfonie.

 

Wie voelt zich geroepen?

Om een AED te kunnen bedienen is een training nodig. Bent u degene die een cursus reanimeren wilt volgen om levens te redden? Meldt u dan aan bij Fadia Azar: f.azar@rijnstad.nl

Heeft u de training gevolgd dan bent u EHBO’er. U wordt dan geregistreerd bij 112. In geval van nood krijgt u een sms-bericht, om in actie te komen. U krijgt een pincode om het AED-kastje open te maken.

 

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil. Dat lijkt alleen zo. Om te overleven is het van het grootste belang dat het hart zo snel mogelijk weer normaal gaat kloppen. Dit kan met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Die prikkelt het hart met elektrische schokken.