Tiziana Versmissen nieuwe directeur Paulusschool

 

“Ze mogen best wel zien hoe goed het met deze school gaat”

 

 
Tiziana Versmissen (39) is sinds augustus directeur van de Paulusschool.  Ze heeft bewust voor het Arnhemse Broek gekozen.  Haar redenen? “Veelzijdig. Multicultureel . Met en voor de kinderen en de ouders. Hier doe je er echt toe. De school is niet alleen een leerinstituut, het gaat om veel meer.”

 

"De Paulusschool is een school waar mijn hart ligt"
 

 

Er komt veel op haar af. Alles is nieuw. “Ik moet eerst iedereen leren kennen”. Maar een ding weet ze heel goed:  “Het vertrouwen van ouders in deze school is heel groot. Ze vinden het fijn dat leerkrachten hun kinderen goed kennen. Dat kinderen op de leerkrachten kunnen bouwen. Dat ze horen dat hun kind goed vooruit gaat." 

En dat is precies waar het haar om gaat. Om vertrouwen. En om goed onderwijs.  “Dat is onze kracht. We willen uit de kinderen halen wat erin zit. Dat gebeurt al. Maar we moeten blijven openstaan voor verdere ontwikkelingen. Scherp blijven op wat nog beter is.”

Voor Tiziana naar de Paulusschool kwam, was ze leerkracht op de Pastoor van Arsschool in Malburgen. Ze gaf les aan groep 8. “Met heel veel plezier en passie.” Het was die passie waarom ze solliciteerde naar directeur van de Paulusschool.  “Ik zat daar in het managementteam, want ik wilde  zelf mijn passie laten uitstralen via dat team. De Paulusschool was mijn kans om mijn passie als directeur over te brengen. Op een school waar mijn hart ligt.”

 

Op de thee

Minpuntje is dat ze nu even weinig contact heeft met de kinderen.  “Dat heb ik wel nodig, want voor hun doe ik het. Maar ik moet nu zóveel regelen. Straks zit ik gelukkig niet meer de hele dag in mijn kantoortje, dan hoop ik op veel contact met de kinderen.” 

Wel nodigt ze kinderen uit op haar kantoortje. “Van groep 8 komen ze bij mij op de thee. Dat gaat 1 op 1. Ze vertellen wat ze belangrijk vinden op school, wat ze verwachten.” Op haar programma staan ook ‘flitsbezoekjes’. “Dan ga ik even in de klas zitten. Kijken wat er gebeurt. Daar leer ik veel van.” Dit vindt ze echter niet genoeg. “Ik ga bedenken hoe ik dit verder kan ontwikkelen met meer kinderen.”

Ook wil ze dat de school meer naar buiten treedt. “Mensen mogen best wel zien hoe goed het met deze school gaat. Met de Cito-score, bijvoorbeeld, zitten we prachtig op het landelijk gemiddelde.” En de ontwikkelingen staan niet stil. “We gaan onderzoeken nu  hoe we verder kunnen verbeteren. Hoe de kwaliteit verder omhoog kan. Wat dat van ons vraagt.” Maar voor nu heeft Tiziana andere dingen aan haar hoofd. “Ik wil eerst kijken wat er nu allemaal al gebeurt.”