Opruimdagen in Statenkwartier een succes

 

Het wijkplatform kijkt tevreden terug op de Grote Opruimdagen die in de lente plaatsvonden in het Statenkwartier. Jan van de Pol, lid van het wijkplatform: ‘De containeractie was een succes. Er is 120 m3  grof vuil opgehaald.’

 

Op bepaalde plekken in de wijk werden in mei en juni containers geplaatst waarin bewoners gratis rommel kwijt konden, uit zolders, schuren en tuinen. Ondanks de regen die met bakken uit de lucht viel, is er dus enorm veel opgehaald. Vanwege dit succes, zal wijkmanager Arno Tiernego voorstellen om elk jaar minstens een keer in elke wijk een Opruimdag te organiseren. Of dit haalbaar is, is sterk afhankelijk van de beschikbare centen. Zo’n actie is een behoorlijk kostbare zaak. De actie was georganiseerd door Team Leefomgeving (gemeente), Vivare en het wijkplatform.

 

Heeft u grofvuil? En heeft u een Gelrepas?

 

Dan kunt u twee keer per jaar uw grofvuil gratis laten ophalen door Suez. Bel  0800 366 69 99 en spreek zelf een ophaaldag af. Zonder Gelrepas betaalt u € 36,50 per m3. Of u brengt het met uw afvalpas zelf naar het Afvalbrengstation.

Elektrische apparaten, zoals een wasmachine of televisie, horen niet bij grofvuil en kunnen gratis naar 2Switch worden gebracht of opgehaald worden door 2Switch.