Molenbeek spannende speelbeek Vrijstaat Thialf

 

Vrijstaat Thialf in Arnhem wordt steeds avontuurlijker! Zeker nu een lang gekoesterde wens in vervulling gaat: het aantrekkelijker maken van de Molenbeek die over Vrijstaat stroomt. En er staat nogal wat te gebeuren!

 

 

Allereerst wordt Molenbeek zelf onder handen genomen. De beek wordt ondieper gemaakt, vervuild slib afgevoerd, oevers minder steil gemaakt, en de waterval verlaagd. Hierdoor behoort het jarenlange probleem van drassige gronden op Thialf straks tot de verleden tijd. Het is dan weer mogelijk om rondom en met het ondiepe water van de beek te spelen. 

 

Kabelbaan
Om de speelbeek extra spannend te maken komt er een nieuwe kabelbaan over het water. Daar zorgt het Sportbedrijf Arnhem voor. Ook wordt onderzocht of de Molenbeek nog verder bovengronds kan worden gehaald, waardoor er nog meer leuke speelaanleidingen met de beek ontstaan. En later dit jaar wordt op het stadsstrandje een klimpiramide van 9 meter hoog geplaatst.

 

Speelparadijs

Het voormalige zwembad Thialf is zo hard op weg een waar speelparadijs te worden. Midden in de stad! Want naast de nieuwe avontuurlijke Molenbeek zijn er nog wel wat boeiende attracties te vinden. Zo is er de Geheime Tuin, die samen met kinderen pas is gebouwd. En het in oude staat herstelde peuterbadje, zodat kinderen met water kunnen spelen. Ook ligt er nog een plan voor een nieuwe skelterroute.