LTS Boulevard

 

De kogel is door de kerk. In het voormalige schoolgebouw van de LTS Boulevard komen 40 luxe appartementen. De kenmerkende voorgevel blijft intact. Op het terrein achter de school zullen 123 woningen en appartementen van 4 tot 5 verdiepingen verrijzen. Ook komt er een parkeergarage voor circa 200 auto’s.

 

 

Dat bleek tijdens de informatieavond voor bewoners, eind mei, waar de nieuwe eigenaren KlokGroep Nijmegen en Draisma Apeldoorn, de plannen bekendmaakten. De aanwezige bewoners reageerden overwegend positief. Wel waren ze bezorgd over bijvoorbeeld toename van verkeer en parkeerdruk. Een groepje bewoners gaat de parkeerplannen, samen met de ontwikkelaar, verder bijschaven.

Hoe de nieuwbouw er precies gaat uitzien is nog niet bekend (de bouwvergunning is ten tijde van dit schrijven ook nog niet helemaal rond). Bewoners pleiten voor de stijl waarin ook het Nieuwe Kadekwartier is gebouwd: een combinatie van oud en nieuw.

Overigens zijn de woningen niet voor iedereen weggelegd. De huur zal boven de 750 euro uitkomen. Dit zal nieuwe bewoners aantrekken, waar de huidige bewoners overigens positief tegenaan kijken.