De Wijkagenten melden:

 

  • Fietsen gestolen. Haar elektrische fiets met fietstassen vol boodschappen stond klaar bij de Aldi op de Johan de Wittlaan. Nog even het winkelwagentje terugzetten. Twintig seconden. Precies daarin werd haar zilverkleurige fiets (merk Union) ontvreemd. De eigenaresse deed van deze laffe diefstal aangifte. Bent u getuige bent geweest van deze diefstal? Wij horen het graag.

 

Deze mevrouw was niet de enige. De afgelopen maanden kregen we meerdere aangiftes van fietsendiefstal. Door oplettende collega’s kon een verdachte op heterdaad worden aangehouden. Na onderzoek troffen wij in een kelderbox in de wijk drie gestolen elektrische fietsen aan. Twee daarvan zijn weer terug bij de aangever. Van de derde, echt dure herenfiets, is nog geen aangifte gedaan! Deze staat nog bij ons in de wijkpost te wachten op zijn eigenaar.

Doe altijd aangifte! Noteer ook altijd belangrijke kenmerken van uw fiets (merk, type, kleur, framenummer). Melden kan online via www.politie.nl. Dat vergroot de kans op een telefoontje dat uw fiets is aangetroffen.

  • Het slot defect! Wat nu? Het kan zo maar gebeuren. U kunt uw woning of garage niet meer in. Met geen mogelijkheid. Het slot weigert dienst of de sleutel ligt binnen. Het overkwam onlangs een bejaarde mevrouw toen ze in haar garage moest zijn. In de gouden gids vond ze een telefoonnummer van een sleutelservice. De monteur zou binnen 30 minuten ter plaatse zijn. Nadat de cilinder was vervangen werd de rekening gepresenteerd: 850 euro! Vraag altijd vooraf naar een prijs zodat u achteraf niet geconfronteerd wordt met een onterechte rekening.
  • Loslopende honden. Het is hondenbaasjes wel bekend: in Arnhem geldt een aanlijn- en opruimplicht. Daar houdt niet elke eigenaar zich aan. Loslopende honden zorgen voor ergernis bij baasjes die hun hond wèl aan de lijn houden. Conflicten liggen op de loer. Toen onlangs een aangelijnde hond werd aangevallen door een loslopende exemplaar escaleerde het ook tussen de baasjes. De komende tijd zal er actief op toe worden gezien door Handhaving van de gemeente. Wanneer uw hond niet is aangelijnd kunt u een bekeuring verwachten.
  • Verwarde personen. Het is natuurlijk geweldig wanneer u prima met uw buren kunt opschieten. Maar het kan ook anders. Misschien bent u wel bang voor uw buurman. Omdat hij midden in de nacht harde muziek draait en in zichzelf praat. Of omdat hij schreeuwt tegen uw vriendin die bij u op bezoek komt. Misschien durft u daardoor niet meer naar buiten. Maar misschien is uw buurman wel in de war. Dat komt in onze buurt voor. Meld het bij ons! En bij de woningbouwvereniging of de gemeente. Samen kunnen wij de overlast aanpakken. Met een netwerk aan hulpverleners willen wij u weer op weg helpen en de veroorzaker laten behandelen.