De Wijkagenten melden:

  • Donkere dagen. Na een lange, warme zomer gaan we de herfst weer tegemoet. ’s Avonds wordt het weer vroeg donker en ’s morgens laat licht. Het dievengilde opereert graag in het donker. In de winter stijgt het aantal woninginbraken. Maak het de dieven moeilijk! Tref zelf maatregelen. Zorg voor licht in de woning, kies voor een buitenlamp met bewegingssensor, zorg voor degelijke sloten en sluit de woning af. Afsluiten geldt ook, en we noemen het nog maar een keer, voor de poort naar de paden achter de woning. En meld verdachte situaties via 112 (noteer kentekens van voertuigen en kenmerken van verdachte personen).

 
  • Wietplanten. Regelmatig horen we dat mensen niet meer in hun tuin of op het balkon kunnen zitten vanwege de stank van wietplanten die door de buren in de tuin of op het balkon zijn gezet. De klacht wordt ook vaak bij de woningbouwvereniging neergelegd. Terecht, want het gaat om aantasting van het woongenot. Het voorhanden hebben van wietplanten is op grond van de Opiumwet nog steeds verboden, ook wanneer het minder dan vijf zijn. Begin er dus niet aan. De woningbouwvereniging kan een procedure starten vanwege de stankoverlast. Wanneer er meer dan vijf planten zijn zal Justitie tot vervolging overgaan. De politie zal bij klachten ingrijpen.
  • Diefstal aanhangwagen. Vanaf het industrieterrein werd onlangs een aanhangwagen weggenomen. Gelukkig had de eigenaar goede beelden waarop de verdachten duidelijk te zien waren. Al vrij snel konden we een verdachte aanhouden. Hij is verhoord en zal binnenkort bij de rechter moeten verschijnen.
  • Autowrakken. Wat doen we er mee? U kent het wel. De auto die soms maandenlang, ongebruikt, een toch al schaarse parkeerplaats inneemt. Wanneer wij een dergelijke melding krijgen, proberen wij altijd persoonlijk contact te leggen met de eigenaar van het voertuig. Als dat niet lukt, schrijven we een brief. Wanneer de auto geen verzekering en geen APK meer heeft en niemand reageert, dan laten we de auto afvoeren naar een sloper. Zo houden we de wijk samen schoon.