De wijkagenten melden:

  • Eilandje Urk. Veruit de meeste bewoners van het Eilandje Urk zijn inmiddels vertrokken. De huizen worden ontmanteld en zullen plaats maken voor moderne, energievriendelijke woningen. De komende tijd zullen bewoners in de omgeving veel bedrijvigheid ervaren van werklui die komen slopen en opbouwen.  Mensen die in de directe omgeving wonen, zullen misschien vaker onbekende figuren zien rondstruinen. Heeft u de indruk dat er iets niet klopt of u ziet dat er wordt ingebroken: bel 112, De politie komt dan zo snel mogelijk ter plaatse.

 

  • Overlast dealgedrag. Bewoners van de Statenlaan en omgeving hebben gezien dat er sprake is van dealgedrag in hun woonomgeving. Men ziet verslaafde personen staan wachten op hun dealer. Die komt dan aanrijden op een scooter of in een auto, ontvangt het geld, levert de drugs en maakt dat ie weg komt. Dit werd gemeld op het spreekuur. Met de melder is afgesproken dat we de komende tijd extra surveilleren in de omgeving en dat verdachte situaties zo snel mogelijk worden doorgegeven. Om dit mogelijk te maken is er een app-groep opgericht. Op deze manier kunnen we dit probleem efficiënt aanpakken.
  • Bonnen voor parkeeroverlast. Het is ons opgevallen dat er regelmatig wordt geparkeerd op trottoirs, fietsstroken en soms ook te dicht bij een kruising. Dit kan leiden tot overlast voor voetgangers en fietsers, en tot gevaarlijke situaties voor overige verkeersdeelnemers. In de achterliggende periode zijn diverse bekeuringen uitgedeeld voor deze feiten. Voorkom een prent en neem de moeite om uw voertuig correct weg te zetten.
  • Steekpartij. Onlangs werd op de Johan de Wittlaan een man in zijn buik gestoken. Hij raakte zwaar gewond en werd onmiddellijk vervoerd naar het ziekenhuis. De recherche kwam ter plaatse en stelde een onderzoek in. Door goede informatie van een getuige kon de politie vrij snel na de steekpartij twee verdachten aanhouden. Zij werden ingesloten en verhoord. De verdachten zullen zich bij de rechter moeten verantwoorden.
  • Zomerperiode. U bent altijd welkom op onze spreekuren, dinsdagavond tussen 19-20 uur of donderdagmiddag tussen 14-15 uur. Ook in de vakantiemaanden juli en augustus proberen wij u zoveel mogelijk van dienst te zijn. Het kan echter voorkomen dat wij door onvoorziene omstandigheden niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn. Wanneer u ons toch wilt spreken kunt u ons wellicht bereiken via 0900-8844. Wij wensen u een veilige, ontspannen zomer toe. En tot ziens.