De Wijkagenten melden:

Kwekerij in de woning
Caravans in de wijk.
Slachtoffer van een misdrijf? Doe aangifte
Gestolen fietsen in de wijkpost
Spreekuren

 

  • Kwekerij in de woning.  Een anonieme tip over een kwekerij in een woning was voor ons aanleiding een onderzoek te doen. De tipgever bleek het bij het juiste eind te hebben. De complete bovenverdieping bleek als kweekruimte te zijn ingericht. Er werden ruim driehonderd plantjes aangetroffen. Het gevolg voor de bewoner is dramatisch: het huurcontract wordt ontbonden. Hoewel hem mooie opbrengsten waren voorgespiegeld is hij nu zijn woning kwijt.
  • Caravans in de wijk. Tijdens de ronde door de wijk werden op de Nieuwe Havenweg twee caravans gezien, met in één caravandrie honden die daar door hun eigenaar waren achtergelaten. Handhaving van de gemeente had de eigenaar van de caravans al duidelijk gemaakt dat hij deze weg moest halen. Vanwege de situatie met de honden kwam de dierenpolitie ter plaatse. Toen de honden bevrijd waren uit de caravan kwam juist de eigenaar ter plaatse. Beide caravans zijn afgevoerd.
  • Slachtoffer van een misdrijf? Doe aangifte! Hoe triest is het dat de scooter, waar je misschien wel hard voor gespaard hebt, gestolen wordt. En als je dan niet verzekerd bent tegen diefstal ben je alles kwijt. Het is goed om altijd aangifte te doen, daarmee heb je een kans dat je je eigendom terug krijgt. De afgelopen tijd zijn er drie scooters in de wijk aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Hoewel de scooters behoorlijk beschadigd bleken te zijn waren de eigenaren aangenaam verrast dat ze hun eigendom weer terug hadden.

Al geruime tijd staat bij ons in de wijkpost een aantal fietsen die bij een controle van een kelderbox zijn aangetroffen. De verdachte erkende dat de fietsen zijn gestolen, maar kon niet meer vertellen waar ze vandaan kwamen. Gebleken is dat er geen aangifte is gedaan en dat de fietsen dus niet terug kunnen naar hun eigenaar. En dat is jammer.

  • Spreekuren.  U weet ons te vinden. Maar voor alle nieuwkomers zeggen we het nog maar een keertje: Op het adres Johan de Wittlaan 301 is de wijkpost van de politie gevestigd. Wekelijks hebben we twee spreekuren, dinsdagavond tussen 19-20 uur en donderdagmiddag tussen 14-15 uur. U bent van harte welkom met vragen, informatie, klachten of zorgen om uw naasten!