De Wijkagenten melden:

 
  • Terrorisme dichtbij… Op donderdag 27 september was Arnhem even wereldnieuws. De politie had meerdere mensen aangehouden die bezig waren een terroristische aanslag voor te bereiden. Knap werk van de inlichtingendiensten en de politie! Ook in het Broek ging het arrestatieteam van de politie een woning binnen om daar een verdachte aan te houden. Als wijkagenten waren wij hier ook bij aanwezig. Al snel kwamen er veel mensen uit de buurt kijken naar wat er gebeurde. Daar vonden gesprekjes plaats, waaruit dan naar voren kwam dat men blij is dat er eindelijk is ingegrepen. Want wat daar gebeurde kon echt niet! Iedereen wist er van, zo leek het wel. We hebben de aanwezigen daar weer uitdrukkelijk gevraagd om verdachte situaties dan vooral bij ons te melden. Doorbreek het zwijgen! Horen, zien en melden is het dringende advies! U mag er op vertrouwen dat we zorgvuldig met uw informatie omgaan. Iedereen is opgelucht en blij dat een aanslag nu is voorkomen.

 
  • Alleen op de wereld. Men kreeg geen contact meer met de bewoner. Al geruime tijd, misschien al wel drie maanden. Dat was toch wel zorgwekkend. Voor ons voldoende om de woning binnen te gaan. En, zoals we al vreesden, de bewoner bleek te zijn overleden. Al bijna drie maanden geleden. Niemand in zijn omgeving was het opgevallen. Niemand had hem in het begin gemist. Vaak is er sprake van complexe problematiek. Wij willen wij u vragen om oog te hebben voor elkaar. In de straat, in de buurt.  Wanneer hulp nodig mocht zijn, schroom niet, meldt het bij ons! Uiteraard kunt u schrijnende situaties ook kwijt bij het wijkteam.
  • Vuurwerk. De eerste klachten over vuurwerk kwamen al in oktober bij ons binnen! Heel vervelend voor mens en dier. Het is bekend dat vuurwerk pas op oudejaarsdag afgestoken mag worden. Niet eerder. Als dat wel gebeurt, loopt u kans op een flinke geldboete of zelfs, wanneer het illegaal vuurwerk betreft, op een gevangenisstraf. 
  • Spreekuur. Nog altijd hebben wij op de bekende tijden spreekuur in de wijkpost op de Johan de Wittlaan 301. Daar staan wij u graag te woord. Van harte welkom! Wij wensen u hele goede kerstdagen en een rustige jaarwisseling.