De wijkagenten melden:

 

Negeren éénrichtingsverkeer
Kwekerij P. Calandweg
Gestolen bestelauto’s
Verkeershandhaving in de wijk

 

  • Negeren geslotenverklaring… Op de Van Slingelandtstraat en de Thorbeckestraat geldt (al jaren) een geslotenverklaring (éénrichtingsverkeer) vanaf de richting Hugo de Grootstraat. Bewoners melden dat mensen zich daar erg vaak niets van aantrekken. Dit leidt tot gevaarlijke situaties. Andere verkeersdeelnemers hoeven immers geen auto’s te verwachten die hen tegemoet komen. In korte tijd zijn er door collega’s van meerdere bekeuringen uitgedeeld. Daarbij bleek dat het wel vaak bewoners zijn uit deze straten die zich schuldig maken aan het overtreden van dit gebod. Sneu geld! De komende tijd blijft dit de aandacht houden van de politie.
  • Kwekerij P. Calandweg  Op de P. Calandweg hebben we een inval gehad in een bedrijfspand. Dit pand zou leeg moeten staan, maar toch zagen we af en toe opvallende zaken rond het bedrijf. Voor ons aanleiding om binnen te kijken. Daar werd een flinke kwekerij aangetroffen met enkele honderden planten en ook kleine stekjes. Twee mannen konden op heterdaad worden aangehouden. Hun auto werd in beslag genomen, evenals de complete kwekerij. Zij zullen zich bij de Rechter moeten verantwoorden.
  • Gestolen bestelauto’s Oplettende collega’s zagen door onze wijk een bestelauto rijden, die opviel door zijn rijgedrag. Toen het kenteken opgevraagd werd bleek dat deze auto gestolen was. De bestuurder had niet in de gaten dat hij werd gevolgd. Zo konden collega’s de auto in de gaten houden tot het moment dat deze werd gestald in een bedrijfshal. Daar bleken nog meer gestolen voertuigen te staan. Er werden door ons vijf verdachten aangehouden. Nader onderzoek loopt nog.
  • Verkeershandhaving in de wijk  Het blijft nodig. Controle op het gedrag in het verkeer. Zo werd onlangs op een vroege ochtend op de Stadhoudersstraat een verkeerscontrole gehouden waarbij brom- en snorfietsen werden gecontroleerd. Er was deze keer één persoon die geen rijbewijs had. Verder bleek dat 6 voertuigen niet aan de technische eisen voldeden. Deze controles blijven, onaangekondigd, gehouden worden.