Broek Omhoog verhuurt parkeerplaatsen

 

En wéér komt ’t Broek Omhoog met iets nieuws. Verhuren van parkeerplaatsen. De opbrengst komt ten goede aan de vrijwilligers die op allerlei manieren voor ’t Broek Omhoog in de weer zijn.

 

 

“Hier in de Rietgrachtstraat zitten we op het randje van de binnenstad. Parkeren is een groot probleem in deze buurt”, zegt Barth van Eeten, van ’t Broek Omhoog. “Elke dag proberen mensen tot ver in de wijk een parkeerplek te vinden. Dat zijn mensen van buiten de wijk; ze werken in het Stadskantoor, bij Rijkswaterstaat, de GGD, zorginstelling PlusHome. Al die auto’s vinden bewoners en ondernemers in de wijk niet leuk. Wij proberen die druk wat te verlichten.”

Rond het pand van ’t Broek Omhoog aan de Rietgrachtstraat ligt veel ruimte. Dat bracht iemand op het idee dit te verhuren als parkeerruimte. Dat was half april. Er werden foldertjes verspreid en twee maanden later waren al negen plekken verhuurd, tegen een tarief van 65 euro per maand. Er zijn nog zeven plekken over.

Iedere huurder krijgt een eigen plek, plus een sleutel van het hek. De parkeerplaats is zo 24/7 de hele week beschikbaar. “Sommigen zetten hier hun auto neer als ze op zaterdag weekend boodschappen doen in de stad.”

De opbrengst van parkeren kan oplopen tot ruim duizend  euro per maand. Van Eeten: “Daarvan kunnen we de vrijwilligers die hier werken een vergoeding geven.”