Blokhut fonkelnieuw ingericht

 

De Blokhut lijkt even op een bouwplaats. Vrijwilligers zijn er dagelijks keihard in de weer met hamers, beitels, kwasten, verfrollers, zagen, boormachines. “We doen er alles aan om het interieur van de Blokhut aantrekkelijker te maken en meer bekendheid te geven”, zegt Astrid Ariës die de zaak aanstuurt.  Ze heeft opvallende hulp: kinderen van de Paulusschool en het Kinderwijkteam.

 

 

 

Stapels planken rusten tegen de deurpost, wachtend op bewerking. Elders schitteren gloednieuwe banken, kasten, tafels, bureaus. Alles zelfgemaakt. Niet door Astrid alleen. Voor de talloze klussen kan ze rekenen op vaklui. Weliswaar vrijwilligers, maar veelal met een professionele  achtergrond. Bij timmerman Ezra, bijvoorbeeld, zit het in het bloed. Hij komt uit een artistieke familie, met onder andere meubelmakers: “Als ik als kind iets zag, wilde ik het maken.”

Op maandag helpen kinderen van groep 6 en 7 van de Paulusschool,  een groep van 6 to 8 kinderen – vaak met hun ouders. Voor hen is het een activiteit binnen de Naschoolse Opvang. “Deze kinderen willen creatief en praktisch bezig zijn en hebben zich daarom voor dit project aangemeld”, vertelt Astrid. “Ze leren hier bouwen, met kleuren te werken, ontwikkelen ruimtelijk inzicht, krijgen iets mee over design.”

Boormachine

Famke en Janet, met vader Tobias, laten zich vandaag gelden aan een professionele boormachine, terwijl Ezra een wakend oogje in het zeil houdt – in een boormachine schuilt immers altijd gevaar. Famke en Janet (rechts op foto) vinden het geweldig. “Ja, hartstikke leuk. Techniek is gaaf!”

Op donderdagen kan Astrid rekenen op hulp van kinderen van het KinderWijkTeam, onder leiding van Mike Hoose. En op zaterdagen op volwassen buurtbewoners en kinderen. Zo wordt van alle kanten de schouders gezet onder het verfraaien van de Blokhut.

Eind juni moet de Blokhut er als herboren bij staan. En gaan de deuren open voor nieuwe activiteiten. Bewoners met ideeën, die ze zelf willen uitvoeren, kunnen zich melden. De Paulusschool wil in elk geval van de Blokhut gebruik gaan maken  voor Naschoolse Activiteiten als knutselen, timmeren, muziekles, tekenen, schilderen. Het KinderWijkTeam zal activiteiten op woensdag tot en met vrijdag ondersteunen. Astrid: “Er is hier dus altijd wat te doen.”