Warm Winterfeest in de Symfonie

 

Vrijdag 21 december: 18.30 - 20.30 uur
Een warme gratis avond met een (halal) hapje en drankje als gezellige aanloop naar 2019.

 

 

Lees het volledige artikel

Scholen kiezen doorbrekende aanpak

 

‘Met een gitaar leeft hij helemaal op’

 

Muziek, dans, theater, sport, ze maken mooie dingen los in kinderen. De Hugo de Grootschool weet er alles van. “Je ziet dat ze er enorm door groeien”, zegt directeur Ans Lips. De kinderen werken al een tijdje met deze ‘nieuwe vakken’.  Het lesprogramma is er speciaal voor omgegooid. Ook de Paulusschool doet mee.

 

Lees het volledige artikel

'Je kunt wel spreken van een succes'

Broek Omhoog

 

Broek Omhoog scoort! Het lukt mensen zonder werk uit ’t Broek aan het werk te krijgen. Bij de start, twee jaar geleden, was dat een handjevol. Nu zijn er al drieëndertig mensen aan de slag. “Drieëndertig! Dan kun je wel van een succes spreken”, zegt Winny van Brakel, van Broek Omhoog op de Rietgrachtstraat. “Dus als je aan het werk wil: kom hierheen!”

 

Het pand wordt volledig gerenoveerd

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

 
  • Terrorisme dichtbij… Op donderdag 27 september was Arnhem even wereldnieuws. De politie had meerdere mensen aangehouden die bezig waren een terroristische aanslag voor te bereiden. Knap werk van de inlichtingendiensten en de politie! Ook in het Broek ging het arrestatieteam van de politie een woning binnen om daar een verdachte aan te houden. Als wijkagenten waren wij hier ook bij aanwezig. Al snel kwamen er veel mensen uit de buurt kijken naar wat er gebeurde. Daar vonden gesprekjes plaats, waaruit dan naar voren kwam dat men blij is dat er eindelijk is ingegrepen. Want wat daar gebeurde kon echt niet! Iedereen wist er van, zo leek het wel. We hebben de aanwezigen daar weer uitdrukkelijk gevraagd om verdachte situaties dan vooral bij ons te melden. Doorbreek het zwijgen! Horen, zien en melden is het dringende advies! U mag er op vertrouwen dat we zorgvuldig met uw informatie omgaan. Iedereen is opgelucht en blij dat een aanslag nu is voorkomen.

Lees het volledige artikel

Binnen een uur 15 euro verdienen

 

Iedereen heeft talenten en sterke punten. Soms weet je echter niet dat je bepaalde talenten hebt. Benieuwd naar jouw verborgen talenten? Doe dan mee met onderstaand onderzoek. En ook mooi: je verdient er 15 euro mee!

 

 

Lees het volledige artikel

Zappsport

 

Op 17 november speelde de Hugo de Grootschool de hoofdrol in Zappsport. Jongens streden tegen meisjes; de meisjes kwamen als winnaars van de baan!

 

 

Feestelijke opening Medisch Centrum Westerkade

 

Op zaterdag 29 september vond de feestelijke opening plaats van het Medisch Centrum Westerkade, Broekstraat 2. Het was een stralende en drukbezochte dag!

 

 

Lees het volledige artikel

9 maart: Tuintjesdag. Doet u mee?

 

Op zaterdagochtend 9 maart organiseert Statenkwartier Voormekaar weer een tuintjesdag. Een groepje buurtbewoners trekt door de buurt  om mensen te helpen die het niet meer lukt hun tuintje op te knappen. Dit duurt een uur. Daarna gaan de vrijwilligers naar een volgend adres. Zo wordt een aantal tuinen onder handen genomen. 

 

Lees het volledige artikel

Vers en Goedkoop

 

Een wagen vol goedkope en verse groente, fruit en brood. SRV-wagen De Blauwe Tomaat maakte de afgelopen 12 weken naam in de wijk. “Jullie hebben echt veel verschillende groenten en helemaal niet duur!”, klonk het.  En: “Speciaal voor de Elstar-appels kom ik even langs. En dan neem ik meteen een brood mee."

 

Lees het volledige artikel

Kook mee bij het (W)eetcafé

 

Vind jij koken leuk? Krijg jij energie van samen een menu bedenken? Van samen koken in de keuken van de Symfonie? Van samenwerken met andere mensen? Om daarna te genieten omdat al die mensen blij zijn met de maaltijd? Dan zoekt het (W)eetcafé jou!

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>