Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het Wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk, dit jaar 38.500 euro). Doel an het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download die van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners (formulier ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Samen theater maken in de wijk

 

Theater in de wijk. Een samenspel tussen professionals en wijkbewoners. Muziektheater De Plaats werkt momenteel aan de voorbereiding.. “We zoeken wijkbewoners die willen acteren, zingen, dansen, musiceren. Of van alles een beetje.”  De voorstellingen staan gepland voor vrijdagavond 15, zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 juni.

 

Lees het volledige artikel

Overlast rond Symfonie

 

De laatste tijd is er de nodige overlast rond de Symfonie. De deurbel vernield, tegeltjes uit de gevel gesloopt, de deurknop afgebroken. “Misschien kleine vernielingen, maar ernstig genoeg om hier wat aan te doen”, zegt wijkmanager Arno Tiernego.

 

Lees het volledige artikel

Pas op! Ratten!

 

“Ik zie vaak dat mensen brood uit het raam of vanaf het balkon gooien. En al vier keer heb ik een rat gezien bij het brood. Of ze schoten weg in de struiken. Eén rat was dood, dat zijn de beste. Er ligt zoveel brood dat er ongedierte op af kom” De waarschuwing komt van Hennie van Duivenbooden (J.d.Wittlaan). Het is duidelijk: weggegooid brood trekt ratten aan. En ratten in de buurt wil niemand.

 

Wandelpad door hele wijk

 

In maart begon de gemeente met de aanleg van een wandelpad langs het water op de Johan de Wittlaan. Het pad kan het begin worden van een wandelroute langs belangrijke punten en stukjes groen in het hele Arnhemse Broek.

 

 

Lees het volledige artikel

Van Heemskerckstraat

 

De stoep van de Van Heemskerckstraat is smaller gemaakt. Er zijn drie stoeptegels weggehaald zodat de rijbaan 90 centimeter breder is geworden. Zo blijft er aan beide zijden van de straat ruimte over om te parkeren, zonder dat ander verkeer daar last van heeft. Dat andere verkeer betreft met name vuilniswagens en brandweerauto’s.

 

Lees het volledige artikel

Ome Joop's Tour dit jaar naar Groningen

 

Ome Joop’s Tour beleeft in 2018 de 68e editie. Vanaf zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus rijdt het tourpeloton via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, Oss en Rhenen terug naar Arnhem.

 

Lees het volledige artikel

Cursus: Uitkomen met inkomen

 

Financiële problemen of niet, u wilt altijd grip houden/krijgen op uw financiën. Meldt u daarom aan voor de budgetcursus Uitkomen met Inkomen.  Wat kunt u verwachten?

 

Lees het volledige artikel

Pulse 25: Geheime Bunker

Kunst en cultuur op vier verschillende locaties, van Oldenbarneveldtstraat 92-A . Van 7 t/m 29 april. Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. En op afspraak via: info@omstand.nl.

 

 

Lees het volledige artikel

Afvalestafette 2018

Woensdag 21 maart wordt de Afval Estafette gehouden. We willen jullie uitnodigen ook mee te helpen om Het Arnhemse Broek echt schoon te krijgen!  Klik op de link op de volgende pagina voor tijden en locatie.

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>