Parkeren Willem Barentszstraat

 

Bewoners in en rond de Willem Barentszstraat kregen half februari een brief in de bus, met de vraag: stemt u vóór of tegen betaald parkeren in de buurt? Tot 1 maart kan men digitaal of schriftelijk reageren.

 

 

Lees het volledige artikel

Ieder kind heeft recht op een kansrijke toekomst

 

Het Fort

 

Het goede nieuws: alle kinderen hebben talenten. Het minder goede nieuws: niet alle kinderen krijgen de kans die talenten te ontplooien. Bijvoorbeeld door omstandigheden thuis. Daar kampen deze kinderen vaak de rest van hun leven mee. Het Fort wil dit doorbreken. ‘Wij willen kinderen een steuntje in de rug te geven om van hun leven een succes te maken.’

 

 

Lees het volledige artikel

Sjaak scharrelt een mooi leven bij elkaar

 

Zijn voortuin is gevuld met beelden, een houten tafel, bungelende windlichten, kerstballen, kerstslingers, twee vlaggen. ‘Allemaal gevonden’, zegt Sjaak van Tongeren, over zijn rijkelijk versierde tuin op de Graswinckelstraat, die vandaag is bedekt met een ijzig laagje sneeuw.

 

 

Lees het volledige artikel

Op vrijdag is het Friday School

 

Ze gingen met de hele klas naar Papendal, op bezoek bij Vitesse. Ze gingen naar het Muzieum in Nijmegen, waar je ervaart om blind te zijn. Ze hielden speed dates met professionals om af te tasten wat ze later willen worden. Op vrijdag is het Friday School voor de kinderen van groep 8 van de Paulusschool. Dan gaat het er anders aan toe dan op gewone schooldagen.

 

Lees het volledige artikel

Wijkschouw

 

In het Broek en de Van Verschuerwijk vond op 10 december een wijkschouw plaats. Een groepje met bewoners, de wijkmanager en een deskundige van de gemeente keek kritisch naar de staat van onderhoud in de openbare ruimte.

 

Lees het volledige artikel

De wijkagenten melden:

 

Negeren éénrichtingsverkeer
Kwekerij P. Calandweg
Gestolen bestelauto’s
Verkeershandhaving in de wijk

Lees het volledige artikel

Fitnesstoestel

 

De plek voor het fitnesstoestel is bekend. Het komt op het grasveld tegenover het Toon Hermanshuis (Stadhouderstraat- Van Heemskerkstraat).. De kleur van het toestel wordt groen. Voor zover nu bekend zal het toestel dit voorjaar worden geplaatst.

 

De plek waar het toestel gaat komen

 

 

 

Lees het volledige artikel

Wandel Je Fit

 

Sinds juni gaat elke vrijdag een groepje bewoners uit de wijk wandelen. Een uurtje lekker bewegen, gezellig praatje maken, buiten zijn. Doe jij ook mee? Trek je (wandel)schoenen aan en kom op vrijdag naar de Broekstraat 2. Je bent van harte welkom!

 

Lees het volledige artikel

9 maart: Tuintjesdag. Doet u mee?

 

Statenkwartier Voormekaar

 

Op zaterdagochtend  9 maart organiseert Statenkwartier Voormekaar weer een tuintjesdag. Een groepje buurtbewoners trekt door de buurt  om mensen te helpen die het niet meer lukt hun tuintje op te knappen. Dit duurt een uur. Daarna gaan de vrijwilligers naar een volgend adres. Zo wordt een aantal tuinen onder handen genomen. 

Lees het volledige artikel

SRV-wagen De Blauwe Tomaat

 

Een wagen vol goedkope en verse groente, fruit en brood.

Iedere donderdag .

  • Om 10.30 uur op de hoek Thorbeckestraat/Hugo de Groot.
  • Om 14.00 uur  tot 16.30 uur, bij Broek Omhoog, Rietgrachtstraat 47.

 

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>