Melissa, receptionist en gastvrouw in de Symfonie

 

Wie de Symfonie binnenloopt heeft grote kans als eerste Melissa tegen te komen. Ze zit op de receptie, en ontvangt gasten. Als vrijwilligster. “Twee twee dagen per week, op dinsdag en donderdag. En soms ook ’s avonds als ze me nodig hebben. Ik wil hier eigenlijk niet meer weg.”

 

Melissa: "Ik ben op zoek naar een betaalde baan"

 

Lees het volledige artikel

Willem Barendszstraat: Wel of niet betaald parkeren

Binnenkort huis-aan-huis-enquête 

 

Binnenkort kunnen bewoners in en rond de Willem Barendszstraat een brief in de bus verwachten met de vraag: bent u voor of tegen betaald parkeren in de buurt? Dit als vervolg op een bewonersbijeenkomst op 28 augustus. “Er was geen duidelijke meerderheid voor of tegen betaald parkeren”, zegt wijkmanager Arno Tiernego, “en als gemeente willen we er geen besluit doorheen douwen. We willen eerst volledig inzicht geven hoe bewoners hier tegenover staan. Dat gebeurt nu met een huis-aan-huis-enquête."

 

Lees het volledige artikel

Met AutoMaatje kom je weer eens ergens!

 

Even een boodschap doen. Of even bij iemand op bezoek. Voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Maar niet voor iedereen.   Een aantal mensen is minder mobiel. Misschien u wel! Dat kan veranderen. Wilt u ook weer eens ergens komen, en meedoen in de maatschappij? Meldt u dan aan bij het project AutoMaatje. AutoMaatje is nieuw in Arnhem, en is gestart in september 2018.

 

Lees het volledige artikel

Hugo de Grootschool trots op hoge Cito-score

 

537,1. Zo hoog scoorde de Hugo de Grootschool het afgelopen schooljaar bij de Cito-toets. “Dat is ruim boven de inspectienorm”, zegt directeur Ans Lips. “Daar zijn we heel trots op.”

 

Lees het volledige artikel

Red een leven bij een hartstilstand

Een leven redden door te reanimeren bij een hartstilstand. Dat kan met een AED, een apparaat dat het hart prikkelt met elektrisch schokken. Zulke apparaten hangen sinds kort bij de ingang van de Symfonie, bij de Hugo de Grootschool en bij Broek Omhoog.

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

  • Donkere dagen. Na een lange, warme zomer gaan we de herfst weer tegemoet. ’s Avonds wordt het weer vroeg donker en ’s morgens laat licht. Het dievengilde opereert graag in het donker. In de winter stijgt het aantal woninginbraken. Maak het de dieven moeilijk! Tref zelf maatregelen. Zorg voor licht in de woning, kies voor een buitenlamp met bewegingssensor, zorg voor degelijke sloten en sluit de woning af. Afsluiten geldt ook, en we noemen het nog maar een keer, voor de poort naar de paden achter de woning. En meld verdachte situaties via 112 (noteer kentekens van voertuigen en kenmerken van verdachte personen).

Lees het volledige artikel

Aanpak voor meer veiligheid

 

Een speciale aanpak moet veiligheid in de wijk verder vergroten. Aanleiding is de overlast op de Nieuwe Havenweg en het gedrag van jongeren rond de Symfonie. In beide gevallen is de overlast al een stuk minder geworden.

Lees het volledige artikel

Blokhut wacht met smart op activiteiten

 

De Blokhut is van binnen mooi opgeknapt. Ook het Krajicekveld zal binnenkort worden opgepimpt, inclusief de dug out. Nu de activiteiten nog, waarvoor de Blokhut uiteindelijk bedoeld is. “Er zijn veel leuke ideeën, maar daar willen geen echte activiteiten uit voortkomen. Ook zijn er geen bewoners die De Blokhut willen beheren.”

 

 

Lees het volledige artikel

Gratis rechtshulp door studenten HAN

U zit met een juridische vraag rondom bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, de opzegging van een contract, een huurovereenkomst, een incasso, gebreken bij een aankoop? Dan kunt u gratis rechtshulp krijgen van HAN-studenten. Zij volgen de opleiding HBO-Rechten aan de HAN in Arnhem, waar zich ook de Rechtswinkel bevindt.

Lees het volledige artikel

Expositie: 50 jaar nieuw stadhuis Arnhem

 

Op 12 september 1968 werd het nieuwe stadhuis van Arnhem in gebruik genomen. In september 2018 is dat dus precies 50 jaar geleden. Reden voor een expositie in het gemeentehuis, van 4 t/m 28 september.

 

 

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>