Verkeer in en om de wijk

 

Geen nieuwe ovatondes. Voorlopig geen snelfietspad. Eenrichting Thorbeckestraat en Van Slingelandtstraat. Aanpak rotonde Oude Zevenaarseweg. een overzichtje van ontwikkelingen van verkeerssituaties in en rond het Arnhemse Broek. 

 

Lees het volledige artikel

Kinderen prikken 70 kilo zwerfvuil weg

Op woensdag 21 maart werd ruim zeventig kilo zwerfvuil in de wijk opgeruimd. Voorzien van geschikt materiaal, trokken zo’n zestig personen trokken door het Arnhemse Broek, onder wie veel kinderen.

 

 

Lees het volledige artikel

Buurtetentje in De Paperclip

 

Iedere eerste woensdag van de maand is er een Buurtetentje in 'De Paperclip'. 
Het voormalige buurthuis aan het Van Verschuerplein 16A opent om 18 uur de deuren. Om 18:30 uur starten het etentje. Iedereen uit de buurt is welkom! 

 

Lees het volledige artikel

Moestuintje Paulusschool

 

Van zaadje naar plantje

 

Kinderen van groep 6 van de Paulusschool zijn begonnen met een moestuintje bij de Blokhut. In twaalf weken doen ze alles wat daarvoor nodig is: van ontwerpen tot oogsten. Als afsluiting zal een heus Oogstfeest worden gevierd, zegt juf Angelique van groep 6. ‘Dan gaan we iets lekkers maken van wat is geoogst.’

 

 

 

Lees het volledige artikel

Geen sloop in het Statenkwartier

 

De laatste tijd gingen er geruchten rond over sloop en nieuwbouw in het Statenkwartier. Die geruchten zijn fout,  laat onder ander de gemeente weten. ‘Van slopen en nieuwbouw is voorlopig geen sprake. Op korte termijn bestaan daarvoor geen plannen. Zeker de aankomende twee, drie jaar zal er niets gebeuren.’

 

Eigen App voor het Arnhemse Broek

Activiteiten voor kinderen, voor jongeren, voor ouderen. Van sport tot koken, van een cursus breien tot een bingo. Er zijn talloze dingen te doen in de wijk. Er is echter één probleem. Het is soms lastig te achterhalen wanneer ze plaatsvinden en waar. Daarom wordt nu gewerkt aan een eigen App voor het Arnhemse Broek.

 

 

 

Lees het volledige artikel

16 mei Buurtborrel Nieuwe Kadekwartier

Donderdag 16 mei vindt er weer een buurtborrel plaats bij Breaky’s op het Transformatorplein, om 19:30 uur.  Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen of om bij te kletsen!

 

 

Lees het volledige artikel

Fitnessen op de Stadhouderstraat

 

Het fitnesstoestel staat er, op het grasperkje tegenover het Toon Hermanshuis. Het doel is van het toestel is duidelijk: lekker bewegen in de buitenlucht.

 

Lees het volledige artikel

Met de Gelrepas gratis naar het Openluchtmuseum

Vanaf april kun je gratis met de Gelrepas naar het Openluchtmuseum. Ontdek de nieuwe speeltuin of proef de smaken door de eeuwen heen!

 

Lees het volledige artikel

Kweek je eigen groente in de Torentuin

 

‘Je eigen groente verbouwen? Dat kan bij Het Torentje. Je adopteert een eigen ‘bedje’ of ‘moestuinbak, en kweekt daarin je eigen groenten en kruiden.’ Dat zeggen Christien en Jenske van de Torentuin. En: ‘Iedereen kent Het Torentje aan de Johan de Wittlaan wel, maar niet iedereen weet dat daar een mooie tuin bij hoort.’

 

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>