Rijnwijk

 

In een deel van Rijwijk heeft de sloophamer al zijn werk gedaan. Vijftien woningen, die ook plat moeten, zijn echter nog steeds bewoond. Daarin leven bewoners die er officieel wonen (reguliere bewoners). Én een aantal bewoners die er officieel geen recht op heeft maar er tijdelijk mág wonen. Die laatste groep zijn voornamelijk kinderen van reguliere bewoners, die in leeggekomen woningen zijn getrokken. Het wordt gedoogd dat zij er wonen.  

 

Sommige leegstaande woningen in Rijnwijk zijn kunstachtig versierd

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

 

  • Fietsen gestolen. Haar elektrische fiets met fietstassen vol boodschappen stond klaar bij de Aldi op de Johan de Wittlaan. Nog even het winkelwagentje terugzetten. Twintig seconden. Precies daarin werd haar zilverkleurige fiets (merk Union) ontvreemd. De eigenaresse deed van deze laffe diefstal aangifte. Bent u getuige bent geweest van deze diefstal? Wij horen het graag.

 

Lees het volledige artikel

Arno Tiernego, wijkmanager en aanspreekpunt

 

Sinds een jaar is Arno Tiernego wijkmanager voor het Arnhemse Broek, tevens aanspreekpunt voor bewoners en beroepskrachten. Als zodanig speelt hij een rol van betekenis voor de wijk. Reden ook waarom hij in deze krant regelmatig aan het woord is. Op verzoek van verschillende wijkbewoners, stelt hij zich graag nogmaals aan u voor.

 

Lees het volledige artikel

De Blokhut. Niet alleen praten, ook doen!

 

Prachtige ideeën van bewoners om De Blokhut nieuw leven in te blazen, zijn tot nu toe gestrand. “Bewoners zijn gewend dat hun ideeën door bijvoorbeeld beroepskrachten worden overgenomen en georganiseerd. Dat gebeurde niet, dus bleven ze liggen”, zegt wijkmanager Arno Tiernego. “Dat heeft bij ons geleid tot een omslag: ondersteuning en hulp zijn nodig. Dat kan door samenwerking tussen bewoners en professionele partijen.”

 

Lees het volledige artikel

Geschiedenis van Het Arnhemse Broek

Veel straatnamen in de wijk zijn de afgelopen jaren op deze site voorbijgekomen, met achtergrond en uitleg waar die namen vandaan komen. De straten die nog niet aan de beurt kwamen, zullen nog volgen. Deze keer echter aandacht voor de naam van de wijk zelf.

 

Lees het volledige artikel

Zonnepanelen op water Nieuwe Haven

 

De gemeente Arnhem gaat zonne-energie opwekken met zonnepanelen op het water, langs de landtong in de Nieuwe Haven. Het gaat om vele honderden panelen. De locatie is eigendom van de gemeente.

 

Lees het volledige artikel

Geweldige hulp bij Kerstboomverbranding

 

De teams van Vitesse Hattrick uit 't Arnhemse Broek voeren hun buurtbijdrage uit tijdens de jaarlijkse Kerstboomverbranding op Playground Thialf. Deze jongeren uit de wijk hebben vanaf 's ochtends vroeg goed meegeholpen om ervoor te zorgen dat alles er top uit zag, voordat de brandweer 's avonds kwam om de grote stapel met kerstbomen aan te steken! 

 

Inschrijving Ome Joop's Tour 2018 van start

 

Vanaf zondag 22 juli t/m woensdag 1 augustus vindt Ome Joop's Tour 2018 plaats. Het inmiddels beroemde Arnhemse fietsfestijn voor kinderen. Basisschoolleerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar kunnen eraan deelnemen. Ome Joop’s Tour richt zich met name op kinderen waarvan de ouders  een Gelrepas hebben. Deze kinderen kunnen deelnemen voor €20,-  Voor dat bedrag krijg je een geweldige vakantie met leuke en sportieve uitstapjes, eten, drinken en snoep. Meld je snel aan via www.omejoopstour.nl.

 

 

Lees het volledige artikel

Groot gezondheidscentrum in de Broekstraat

 

Op 11 december vorig jaar opende Medisch Centrum Westerkade zijn deuren op Broekstraat nummer 2, hoek Rietgrachtstraat. In het gezondheidscentrum zullen meerdere medische disciplines worden ondergebracht, waaronder twee huisartsposten.

 

Lees het volledige artikel

Eilandje Urk

Met afbraak en wederopbouw van Eilandje Urk in het vooruitzicht, zijn verreweg de meeste bewoners intussen akkoord gegaan met een huuropzegging. Voor hen is een andere woning gevonden, voor tijdelijk of permanent.

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>