SWOA wordt 50, reden voor een feestje

SWOA bestaat 50 jaar. Speciaal voor dat jubileum organiseert Swoa op vrijdag 4 oktober een interactieve dag in jaren ’70 stijl. Bent u 55 jaar of ouder? En inwoner van Arnhem? Vier dan ons jubileum met ons mee!

 

Lees het volledige artikel

Indian summer met Wijvenkraam op Transformatorplein

 
Nazomers genieten op zondag 15 september tijdens Wijvenkraam op het sfeervolle Transformatorplein. Tussen 11.00 en 17.00 uur. Scoor of verkoop geliefde-maar-niet-meer-gedragen topstukken, en geniet van lekkere beats, verulkelijke hapjes en het ultiemen zondagse slenteren.

 

 

Lees het volledige artikel

Vuurwerk in Arnhem? Praat erover mee!

 

Over het onderwerAfbeeldingsresultaat voor vuurwerkp vuurwerk tijdens de jaarwisseling bestaat veel discussie. Ook in de Arnhemse gemeenteraad wordt hierover gesproken. De raad bepaalt bijvoorbeeld waar vuurwerkvrije zones komen.Maar voordat ze nieuwe plannen maakt, wil de raad graag weten hoe u erover denkt. Daarom houden we een enquête waar alle Arnhemmers aan mee kunnen doen (onder 18 jaar alleen met toestemming van ouders). 

 

Lees het volledige artikel

Nederlands voor iedereen

 

Samen praten over school, familie, eten en drinken, gezondheid, boodschappen, appjes en mailtjes. In het Nederlands.

 

Lees het volledige artikel

Weer buskaartje voor contant geld bij Breng

 

Wilt u met de bus, maar heeft u geen OV-chipkaart of bankpas?  Bij de loketten van Breng kunt u weer met contant geld terecht: in de stationshal Arnhem Centraal (geopend maandag t/m zaterdag van 08.00-18.00 uur, zondag gesloten).

 

 

Lees het volledige artikel

Arnhem als Stad van Vermaak

 

Op 14 en 15 september 2019 vinden de Open Monumentendagen in Arnhem plaats. Het thema dit jaar: ‘Monumentaal vermaak’, over de rijke geschiedenis van plezier in Arnhem. Bezoekers krijgen een unieke kans tal van bijzondere monumenten te bezichtigen door de hele stad, die normaal vaak gesloten zijn. Toegang is gratis.

 

Lees het volledige artikel

'Heb je al veel boeven gevangen?'

 

Wijkagent Henk Westerhof op Paulusschool

 

‘Kijk, dit is mijn pistool.’ Wijkagent Henk Westerhof wijst naar zijn wapen. ‘Ik haal ‘m er niet uit. Veel te gevaarlijk.’ De kinderen kijken benauwd. ‘Ga je meteen dood, als je schiet?’ vraagt een meisje bezorgd ‘Ik probeer ‘m zo weinig mogelijk te gebruiken, alleen als het écht nodig is’, zegt de wijkagent. ‘En nee, je gaat niet meteen dood. Dat is ook niet de bedoeling. ’

 

 

 

Lees het volledige artikel

Opbouwwerker Rob Klingen met pensioen

 

‘Bewoners zijn het draagvlak’

 

Op 20 juni gaat opbouwwerker Rob Klingen met pensioen. Een raar gevoel, vindt hij. ‘Als je gezond van lichaam en geest bent, denk je shit. Dan is het heel onwerkelijk om te moeten stoppen. Ik denk niet: yes, ik ben klaar. Integendeel. Het werk is absoluut geen belasting voor mij. Ik ga er met plezier heen.’ Een schrale troost: ‘Als mensen zeggen dat ze het jammer vinden dat je vertrekt, zegt dat veel.’

 

Lees het volledige artikel

Ursula: 'Mijn moeder zat achter het raam'

 

Tierende ruzies, harde klappen, speed en alcohol. En een moeder die in de prostitutie zat. ‘Als kind had je dat nauwelijks door, maar later kwamen de flash backs. Ik heb een afschuwelijke jeugd gehad.’ Zegt Ursula (54) nu. Het kermisleven was haar redding. Tegenwoordig wijdt ze zich aan ‘de lieve oudjes van de Heinsiushof’.

 

 

Lees het volledige artikel

Minister bezoekt Hugo de Grootschool

 

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) bezocht in april de Hugo de Grootschool. Ze was aanwezig bij de theaterlessen en muzieklessen. De lessen zijn een unieke aanpak om kinderen met minder rijke ouders toch de kans te geven hun talenten te ontwikkelen. ‘De minister was hèèl enthousiast’, vertelt Ans Lips, directeur van de Hugo de Grootschool. ‘We kregen een groot compliment voor wat we deden.’

 

Minister Van Engelshoven luistert naar gitaarspel van Robin uit groep 5. De Arnhemse Wethouder Hans de Vroome luistert mee.

 

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>