Bewoners Urk voelen zich onder druk gezet

 

De sloop- en bouwplannen van Eilandje Urk zijn de bewoners rauw op hun dak gevallen. Ze voelen zich door Vivare onder druk gezet over het maken van keuzes, wat ze extra moeilijk vinden omdat hen gevraagd wordt hun huis te verlaten. Het gaat hen allemaal veel te snel. Ze hebben daarom bij diverse instanties aan de bel getrokken, waaronder het opbouwwerk in de wijk, Huurderbelangenvereniging De Brug en het Huurdershuis.

 

Lees het volledige artikel

Gratis advies bij 't Broek Omhoog

Nadia Mercan en Julian Pieters (foto) zitten op de Rietgrachtstraat klaar om u gratis te helpen met advies bij financiële zorgen, sociale vragen,  juridische problemen, hulp bij de computer etcetera. Elke donderdag vrije inloop: 12.00 - 13.30 uur, Rietgrachtstraat 47.

 

Lees het volledige artikel

Broek Omhoog verhuurt parkeerplaatsen

 

En wéér komt ’t Broek Omhoog met iets nieuws. Verhuren van parkeerplaatsen. De opbrengst komt ten goede aan de vrijwilligers die op allerlei manieren voor ’t Broek Omhoog in de weer zijn.

 

 

Lees het volledige artikel

Statenkwartier, wijk van rechtsgeleerden en staatslieden(7)

 

Het Statenkwartier dankt zijn naam aan een aantal meer of minder beroemde rechtsgeleerden en staatslieden die Nederland enige honderden jaren geleden heeft voortgebracht. Dit keer Johan Rudolph Thorbecke in de schijnwerpers.

 

 

Lees het volledige artikel

Koopwoningen in Graswinckelstraat

 

Op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Graswinckelstraat komen 7 koopwoningen. De belangstelling voor deze woningen is groot. Omwonenden zien de ontwikkeling als een meerwaarde van hun buurt, maar wijzen ook op het risico voor parkeerdruk en aantasting van het groen.

 

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Onderhoud en energieverbetering flats Voetiuslaan

 

Bij de 96 flats aan de Voetiuslaan voert Volkshuisvesting onderhoud uit. Ook worden meteen energiebesparende maatregelen getroffen. Gemiddeld gaan de flats van energielabel D of E naar maar liefst A. Dat scheelt een stuk in de energiekosten.

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

 

  • Ontsnapte slang. Bewoners van de Johan de Wittlaan zagen onlangs een grote slang van bijna twee meter over straat schuifelen. Ze schrokken zich rot. Het bleek een Taiwanese rattenslang die aan de aandacht van zijn eigenaar was ontsnapt. Het dier is volgens de eigenaar niet giftig en mag legaal worden gehouden in een terrarium. Hij heeft beloofd zijn exotisch huisdier beter in de gaten te houden.

 

Lees het volledige artikel

PULSE 18

 

Op zaterdag 1 juli om 16.00 uur opent Studio Omstand PULSE; een maandelijks kunst- en cultuurprogramma, maar vanwege de zomerperiode  dit keer twee maanden, van 1 juli t/m 27 augustus. Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak (mail: info@omstand.nl)

 

Lees het volledige artikel

Zonovergoten Wisselstroom

Zondag 18 juni was er weer een Wisselstroommarkt op het Transformatorplein. Het thema: Summer Vibes. Toepasselijk, want was een hele zomerse dag!

(meer foto's hieronder)

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>