Gratis rechtshulp door studenten HAN

U zit met een juridische vraag rondom bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, de opzegging van een contract, een huurovereenkomst, een incasso, gebreken bij een aankoop? Dan kunt u gratis rechtshulp krijgen van HAN-studenten. Zij volgen de opleiding HBO-Rechten aan de HAN in Arnhem, waar zich ook de Rechtswinkel bevindt.

Lees het volledige artikel

Expositie: 50 jaar nieuw stadhuis Arnhem

 

Op 12 september 1968 werd het nieuwe stadhuis van Arnhem in gebruik genomen. In september 2018 is dat dus precies 50 jaar geleden. Reden voor een expositie in het gemeentehuis, van 4 t/m 28 september.

 

 

 

Lees het volledige artikel

Korte terugblik Kinderkamp en uitstapje Meidenclub

 

Een paar foto’s met een korte maar leuke indruk van het kinderkamp in de zomervakantie, en een uitstapje van de Meidenclub naar Scheveningen.
Voor meer foto’s, ga naar wijkcentrumsymfonie.nl

 

Meidenclub in Scheveningen

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

22 september: Burendag Groen van Prinstererstraat

Voor jou en iedereen die aan Groen van Prinstererstraat en daar vlakbij woont, organiseren we dit jaar op zaterdag 22 september de eerste Burendag. Tussen 16:00 en 18:00 uur zijn er gezellige activiteiten, voor en door elkaar.

 

Lees het volledige artikel

Herman Reijmers, directeur Paulusschool, vertrekt

 

Van wieg tot pensioen in de wijk

 

 

Op 1 september gaat Herman Reijmers, directeur van de Paulusschool, met pensioen. Tiziana Versmissen-Saraceno neemt zijn taken over. “Ik neem met voldoening afscheid”, zegt Herman, “ik draag de kinderen vol vertrouwen over. Maar het raakt me wel, na 42 jaar.”

 

 Herman Reijmers omringd door zijn leerlingen

 

Lees het volledige artikel

Blokhut fonkelnieuw ingericht

 

De Blokhut lijkt even op een bouwplaats. Vrijwilligers zijn er dagelijks keihard in de weer met hamers, beitels, kwasten, verfrollers, zagen, boormachines. “We doen er alles aan om het interieur van de Blokhut aantrekkelijker te maken en meer bekendheid te geven”, zegt Astrid Ariës die de zaak aanstuurt.  Ze heeft opvallende hulp: kinderen van de Paulusschool en het Kinderwijkteam.

 

 

 

Lees het volledige artikel

Bezorgster Anita: 'Laatst kreeg ik een pak koekjes'

 

De wijk mag blij zijn met Anita. Zonder haar geen wijkkrant in de bus. Anita bezorgt de RijnRepoorter in de hele wijk. 3500 adressen. In haar eentje. Daar loopt ze vier ochtenden voor, drie uurtjes lang. Vijf keer per jaar.  “Een hele klus. Het is behoorlijk aanpoten.”

 

 

 

Lees het volledige artikel

Fietspad Hugo de Grootstraat

 

Er komt een flitsend fietspad op de Hugo de Grootstraat. Dit ‘snelfietspad’ is een onderdeel van het fietspad tussen het centrum van Arnhem en Velp. Het fietspad op de Stadhoudersstraat maakt ook deel van uit van dit snelfietspad.

 

 

Lees het volledige artikel

Eilandje Urk verandert in modern wijkje

 

Eilandje Urk ligt er l troosteloos bij. De woningen zijn leeg, ruiten liggen aan diggelen, tuinen zijn vertrapt, stukken woningen zijn verdwenen, hekken blokkeren toegang tot de woningen. Na de bouwvak gaan de huizen tegen de vlakte. Eind dit jaar is het terrein rijp voor nieuwbouw,  begin 2019 start Vivare met de nieuwbouw: 87 moderne, energiezuinige eengezinswoningen.

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>