Directeur Oostpool schenkt geld aan Hugo de Grootschool

 

Blij verrast waren ze op Hugo de Grootschool. ‘De directeur van Toneelgroep Oostpool, Ruud van Meijel, wil onze school met geld steunen. Dat geld vraagt hij voor zijn afscheid bij Oostpool’, vertelt Ans Lips, directeur van de Hugo de Grootschool.

 

Lees het volledige artikel

Opruimdagen in Statenkwartier een succes

 

Het wijkplatform kijkt tevreden terug op de Grote Opruimdagen die in de lente plaatsvonden in het Statenkwartier. Jan van de Pol, lid van het wijkplatform: ‘De containeractie was een succes. Er is 120 m3  grof vuil opgehaald.’

 

Lees het volledige artikel

Blijf gezond

Wandel Je Fit
Fitnesstoestel
Sport in de wijk

 

Lees het volledige artikel

Wijktheater De Arnhemse Broek zoekt Broekenaren

 

De eerste editie van Wijktheater De Arnhemse Broek was een succes. Daarom komt het theater dit jaar terug met De Arnhemse Broek#2. Van 15 tot en met 17 november. Initiatiefnemer Muziektheater De Plaats noemt het een gloednieuwe, avontuurlijke theaterroute langs Broekse toplocaties. 

 

Lees het volledige artikel

ROC RijnIJssel vertrekt aan Thorbeckestraat

 

Over twee, drie jaar gaat het ROC RijnIJssel op de Thorbeckestraat weg. De studenten verhuizen dan naar de ROC-campus op de Velperweg, waar het voormalige AKZO-gebouw tot school wordt omgebouwd. Het terrein aan de Thorbeckestraat wil RijnIJssel verkopen.

 

 

Lees het volledige artikel

Burgemeester keek samen met bewoners naar veiligheid

 

Afgelopen zomer wandelde burgemeester Ahmed Marcouch met een aantal buurtbewoners door het Arnhemse Broek. Doel:  kijken hoe het gesteld is met de veiligheid in de wijk. ‘Het was een fijne rondwandeling’, kijkt opbouwwerker Mohamed Akrouni  terug. ‘De burgemeester greep elke gelegenheid aan om met bewoners te praten. Hij was zeer geïnteresseerd.’

 

 

Lees het volledige artikel

Wijkplatform brug tussen wijk en gemeente

                          

Als bewoner invloed uitoefenen op wat er in de wijk gebeurt. Dat kan in het wijkplatform. Je zit met je neus bovenop alles wat er in de wijk gebeurt. En je beheert het wijkbudget. Ook geeft het wijkplatform adviezen aan de gemeente. Belangstelling om lid van het wijkplatform te worden?

 

Lees het volledige artikel

De Centen

Gemeentelijke belasting
Beter afval scheiden loont voor minimima
Hulp bij financiële en andere vraagstukken

 

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder het kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Cursus AED

Red een leven bij een hartstilstand

 

Een leven redden door te reanimeren bij een hartstilstand. Dat kan met een AED, een apparaat dat het hart prikkelt met elektrisch schokken. Zulke apparaten hangen sinds kort bij de ingang van de Symfonie, bij de Hugo de Grootschool en bij Broek Omhoog. Om het apparaat te leren bedienen start nu een gratis cursus  in de Symfonie.

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>