Verhard wandelpad langs Johan de Wittlaan

 

Er komt een wandelpad op de groenstrook tussen de straat en de sloot op de Johan de Wittlaan. De strook wordt momenteel al veel gebruik, maar als het geregend heeft lopen wandelaars daar door de blubber. Een verhard wandelpad kan dit voorkomen. Het pad wordt zeer waarschijnlijk nog dit jaar aangelegd, laat de gemeente weten.

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden

   

  • Een verslaafde man met een eigen huisje. Een prima plek voor andere verslaafden om ook te gebruiken. In de wijk was zo’n adres. Het was er een komen en gaan, dag en nacht. De bewoners kon de bezoekers niet buiten de deur houden. De buurt was de overlast spuugzat. Volkshuisvesting en de wijkagent gingen met de man om tafel. Er kwam een afspraak: hij zou bezoekers weigeren en de politie mocht te allen tijde de woning binnengaan om ongewenste bezoek te verwijderen. Een poster op het raam maakt dit nog eens duidelijk. Nu is het afgelopen met de bezoekers. En de bewoner raakte zijn woning niet kwijt. Om hem verder op de rails te helpen is de hulpverlening ingeschakeld.

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Uitkomen met inkomen

 

Of u nou financiële problemen heb of niet, u wilt grip houden/ krijgen op uw financiën. Meldt u daarom aan voor de budgetcursus Uitkomen met Inkomen.  Wat kunt u verwachten?

 

Lees het volledige artikel

Nieuwe kansen voor De Blokhut

 

De Blokhut blijft open. Eind april besloot de gemeente De Blokhut een nieuwe kans te geven. “Tijdens een bijeenkomst, met ook bewoners, kwamen er veel frisse ideeën en plannen op tafel. Als we daar de helft van kunnen realiseren, heeft De Blokhut weer toekomst voor de wijk.” Dat zegt Arno Tiernego van het Team Leefomgeving (gemeente Arnhem). Hij was degene die de knoop moest doorhakken.

 

Lees het volledige artikel

LTS Boulevard

 

De kogel is door de kerk. In het voormalige schoolgebouw van de LTS Boulevard komen 40 luxe appartementen. De kenmerkende voorgevel blijft intact. Op het terrein achter de school zullen 123 woningen en appartementen van 4 tot 5 verdiepingen verrijzen. Ook komt er een parkeergarage voor circa 200 auto’s.

 

 

Lees het volledige artikel

Wie wil nou niet z'n eigenwaarde vergroten?

 

“In deze wijk kan hééél veel. Mijn handen jeuken om de ideeën die bewoners hebben waar te maken. Dat kan. Als mensen willen en zelf meewerken.” Dat zegt Marjon Bussink, die de zieke Bircan Yildirim in de Symfonie vervangt.
Ook wil ze mensen aan het werk helpen.
 

 

Lees het volledige artikel

Nieuwe speelterreinen bij Hugo de Grootschool

 

De Hugo de Grootschool is hard op weg om ‘groene school’ te worden. Het groene kleuterplein is vorig schooljaar in gebruik genomen. De peuters en kleuters kunnen hier ontdekkend spelen en leren.

 

Lees het volledige artikel

Wijkprogramma 2018: Prettige wijk op peil houden

 

Het Arnhemse Broek is de afgelopen jaren enorm in ontwikkeling is geweest. Dit was mogelijk dankzij samenwerking tussen bewoners en organisaties in de wijk. En door een extra financiële impuls (Vogelaargeld). “Een en ander heeft geleid tot een prettig leefbare wijk, waarbij de aandacht ligt om dit op peil te houden.” Het  Wijkprogramma 2018 is daar volledige op gericht.

 

Lees het volledige artikel

Vroegtijdig schoolverlaters aanpakken

 

Het aantal jongeren dat hun school niet afmaakt is hoog, in het Arnhemse Broek. Hoewel het aantal daalt, blijft het cijfer een van de hoogste in Arnhem. Jongeren halen hierdoor geen diploma. En vinden later heel moeilijk werk – als ze het al vinden. Hun toekomst wordt uitzichtloos. Reden genoeg om dit nog kordater aan te pakken, vindt Arno Tiernego van het Team Leefomgeving in de wijk.

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>