Statenkwartier, wijk van rechtsgeleerden en staatslieden(7)

 

Het Statenkwartier dankt zijn naam aan een aantal meer of minder beroemde rechtsgeleerden en staatslieden die Nederland enige honderden jaren geleden heeft voortgebracht. Dit keer Johan Rudolph Thorbecke in de schijnwerpers.

 

 

Lees het volledige artikel

Koopwoningen in Graswinckelstraat

 

Op de plek van het voormalige schoolgebouw aan de Graswinckelstraat komen 7 koopwoningen. De belangstelling voor deze woningen is groot. Omwonenden zien de ontwikkeling als een meerwaarde van hun buurt, maar wijzen ook op het risico voor parkeerdruk en aantasting van het groen.

 

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Onderhoud en energieverbetering flats Voetiuslaan

 

Bij de 96 flats aan de Voetiuslaan voert Volkshuisvesting onderhoud uit. Ook worden meteen energiebesparende maatregelen getroffen. Gemiddeld gaan de flats van energielabel D of E naar maar liefst A. Dat scheelt een stuk in de energiekosten.

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

 

  • Ontsnapte slang. Bewoners van de Johan de Wittlaan zagen onlangs een grote slang van bijna twee meter over straat schuifelen. Ze schrokken zich rot. Het bleek een Taiwanese rattenslang die aan de aandacht van zijn eigenaar was ontsnapt. Het dier is volgens de eigenaar niet giftig en mag legaal worden gehouden in een terrarium. Hij heeft beloofd zijn exotisch huisdier beter in de gaten te houden.

 

Lees het volledige artikel

PULSE 18

 

Op zaterdag 1 juli om 16.00 uur opent Studio Omstand PULSE; een maandelijks kunst- en cultuurprogramma, maar vanwege de zomerperiode  dit keer twee maanden, van 1 juli t/m 27 augustus. Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak (mail: info@omstand.nl)

 

Lees het volledige artikel

Zonovergoten Wisselstroom

Zondag 18 juni was er weer een Wisselstroommarkt op het Transformatorplein. Het thema: Summer Vibes. Toepasselijk, want was een hele zomerse dag!

(meer foto's hieronder)

 

Lees het volledige artikel

Wisselstroom Summervibes

 

Kom langs bij Wisselstroom, het energieke mini-festival in het Nieuwe Kadekwartier. Op zondag 18 juni, van 12:00 tot 18:00 uur. Wisselstroom  wordt gehouden op het Transformatorplein in het Nieuwe Kadekwartier. De markt is gratis toegankelijk.

 

 

Lees het volledige artikel

Sloop en nieuwbouw Eilandje Urk

 

De woningen van Eilandje Urk worden gesloopt. In de plaats daarvan komt er nieuwbouw. Het gaat om de 99 eengezinswoningen aan de Buysstraat, de Bosch Kemperstraat en de Adriaan Kluitstraat. Het slopen begint in 1 april 2018. Er worden circa 87 nieuwe, energiezuinige eengezinswoningen gebouwd. Die boodschap kregen bewoners op 22 februari te horen van Vivare.

 

 

Lees het volledige artikel

't Broek Omhoog vol vertrouwen in toekomst

 

Werklozen uit ’t Broek aan het werk krijgen. Het liefst in de wijk zelf. Dat is het doel van de stichting ’t Broek Omhoog. Deze maand starten twee nieuwe initiatieven. Met stadsstewards en handige klussers.

 

Oprichters 't Broek Omhoog Barth van Eeten en Winny van Bakel voor het pand aan de Rietgrachtstraat

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>