Wandelpad door hele wijk

 

In maart begon de gemeente met de aanleg van een wandelpad langs het water op de Johan de Wittlaan. Het pad kan het begin worden van een wandelroute langs belangrijke punten en stukjes groen in het hele Arnhemse Broek.

 

 

Lees het volledige artikel

Van Heemskerckstraat

 

De stoep van de Van Heemskerckstraat is smaller gemaakt. Er zijn drie stoeptegels weggehaald zodat de rijbaan 90 centimeter breder is geworden. Zo blijft er aan beide zijden van de straat ruimte over om te parkeren, zonder dat ander verkeer daar last van heeft. Dat andere verkeer betreft met name vuilniswagens en brandweerauto’s.

 

Lees het volledige artikel

Ome Joop's Tour dit jaar naar Groningen

 

Ome Joop’s Tour beleeft in 2018 de 68e editie. Vanaf zondag 22 juli tot en met woensdag 1 augustus rijdt het tourpeloton via Ulft, Deventer, Hellendoorn, Hoogeveen, Groningen, Loon op Zand, Oss en Rhenen terug naar Arnhem.

 

Lees het volledige artikel

Cursus: Uitkomen met inkomen

 

Financiële problemen of niet, u wilt altijd grip houden/krijgen op uw financiën. Meldt u daarom aan voor de budgetcursus Uitkomen met Inkomen.  Wat kunt u verwachten?

 

Lees het volledige artikel

Pulse 25: Geheime Bunker

Kunst en cultuur op vier verschillende locaties, van Oldenbarneveldtstraat 92-A . Van 7 t/m 29 april. Iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. En op afspraak via: info@omstand.nl.

 

 

Lees het volledige artikel

Afvalestafette 2018

Woensdag 21 maart wordt de Afval Estafette gehouden. We willen jullie uitnodigen ook mee te helpen om Het Arnhemse Broek echt schoon te krijgen!  Klik op de link op de volgende pagina voor tijden en locatie.

Lees het volledige artikel

Broek in de Pan

Vijf weken koken en verhalen vertellen


Vanaf 16 maart, vijf weken lang, trekt Broek in de Pan door de wijk.  Broek in de Pan is een mobiele keuken waarin kunstenaars bewoners uitnodigen om te komen mee koken en verhalen te vertellen. Als de gerechten klaar zijn, mag het publiek ze komen proeven. Een muzikant luistert het geheel op met speciaal voor de gastkok gecomponeerde muziek.  

 

Lees het volledige artikel

Samen theater maken in de wijk

 

Theater in de wijk. In juni gaat het gebeuren. Muziektheater De Plaats is de motor acht dit initiatief, een samenspel tussen bewoners en professionals. Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding. Daarvoor is er een bijeenkomst voor bewoners op vrijdag 2 maart in de grote zaal van De Symfonie.  "We zoeken wijkbewoners die willen acteren, zingen, dansen, musiceren. Of een beetje van alles", zegt Monique van Muziektheater De Plaats. Tijd: 17:30 - 19:00 uur.

Lees het volledige artikel

'Met tablets halen de kinderen betere resultaten'

 

Tablets. Begin dit schooljaar kregen kinderen van Hugo de Grootschool er allemaal een. Althans de kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8. En alleen voor op school. Elk kind een eigen tablet, dat kost een grijpstuiver, geeft juf Marloes Vaes toe. “Maar de resultaten zijn veel beter.”

 

Groep 7 van juf Marloes, maakt sommen op de tablet

 

Lees het volledige artikel

'Thuis zitten, daar was ik klaar mee'

 

En óf hij blij is. Sinds november heeft Danny de Leeuw namelijk een baan. Als afvalcoach bij de gemeente Arnhem. Een mooie baan die hij zelf heeft verdiend. “Als je in de bijstand zit en je wil aan het werk, dan is dit geweldig. Maar je moet niet vies zijn van een hele dag buiten lopen.”

 

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>