Eigen App voor het Arnhemse Broek

Activiteiten voor kinderen, voor jongeren, voor ouderen. Van sport tot koken, van een cursus breien tot een bingo. Er zijn talloze dingen te doen in de wijk. Er is echter één probleem. Het is soms lastig te achterhalen wanneer ze plaatsvinden en waar. Daarom wordt nu gewerkt aan een eigen App voor het Arnhemse Broek.

 

 

 

Lees het volledige artikel

16 mei Buurtborrel Nieuwe Kadekwartier

Donderdag 16 mei vindt er weer een buurtborrel plaats bij Breaky’s op het Transformatorplein, om 19:30 uur.  Een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen of om bij te kletsen!

 

 

Lees het volledige artikel

Fitnessen op de Stadhouderstraat

 

Het fitnesstoestel staat er, op het grasperkje tegenover het Toon Hermanshuis. Het doel is van het toestel is duidelijk: lekker bewegen in de buitenlucht.

 

Lees het volledige artikel

Met de Gelrepas gratis naar het Openluchtmuseum

Vanaf april kun je gratis met de Gelrepas naar het Openluchtmuseum. Ontdek de nieuwe speeltuin of proef de smaken door de eeuwen heen!

 

Lees het volledige artikel

Kweek je eigen groente in de Torentuin

 

‘Je eigen groente verbouwen? Dat kan bij Het Torentje. Je adopteert een eigen ‘bedje’ of ‘moestuinbak, en kweekt daarin je eigen groenten en kruiden.’ Dat zeggen Christien en Jenske van de Torentuin. En: ‘Iedereen kent Het Torentje aan de Johan de Wittlaan wel, maar niet iedereen weet dat daar een mooie tuin bij hoort.’

 

 

Lees het volledige artikel

'Het was elke dag feest'

Broek in de Pan 2019

 

In maart en april toerde Pan in de Broek weer door de wijk. Net als in 2018 stonden verhalenkok Yvonne Laan en muzikant Wim Hilgeman  op verschillende plekken met een rijdende keuken, waar wijkbewoners  hun lievelingsrecept konden klaarmaken. Bewoners konden er  daarna van komen smullen. ‘Het was elke dag feest’, zegt Yvonne Laan.

 

Lees het volledige artikel

Parkeren Willem Barentszstraat

 

Stemt u vóór of tegen betaald parkeren in de buurt. Half februari konden bewoners in en rond de Willem Barentszstraat stemmen over deze vraag:? De uitslag is verrassend: 50 procent is voor, 50 procent tegen. Worden de stemmen apart geteld, dan blijken van de 137 bewoners er 69 vóór en 68 tegen te hebben gestemd.

 

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder het kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Geen angst in de wijk

 

Avond over oppakken vermeende terrorist

 

Eind vorig jaar werd op de Valckenierstraat een vermeende terrorist opgepakt. Het Broek was toen even wereldnieuws. De wijk raakte er niet door in paniek. Helemaal onberoerd liet het voorval bewoners echter niet, later bleek er toch wat onrust te leven. Om zorgen in beeld te krijgen, werd op 9 januari een avond georganiseerd voor bewoners dicht bij  Valckenierstraat. Er kwamen tien bewoners op af.

 

 

Lees het volledige artikel

Broek in de Pan gaat weer toeren

 

Broek in de Pan gaat weer door de wijk toeren! Net als vorige jaar trekken verhalenkok Yvonne Laan en muzikant Wim Hilgeman  met hun mobiele keuken  vijfweken door het Arnhemse Broek.

 

Mooie herinneringen aan Broek in de Pan vorig jaar

 

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>