9 maart: Tuintjesdag. Doet u mee?

 

Statenkwartier Voormekaar

 

Op zaterdagochtend  9 maart organiseert Statenkwartier Voormekaar weer een tuintjesdag. Een groepje buurtbewoners trekt door de buurt  om mensen te helpen die het niet meer lukt hun tuintje op te knappen. Dit duurt een uur. Daarna gaan de vrijwilligers naar een volgend adres. Zo wordt een aantal tuinen onder handen genomen. 

Lees het volledige artikel

SRV-wagen De Blauwe Tomaat

 

Een wagen vol goedkope en verse groente, fruit en brood.

Iedere donderdag .

  • Om 10.30 uur op de hoek Thorbeckestraat/Hugo de Groot.
  • Om 14.00 uur  tot 16.30 uur, bij Broek Omhoog, Rietgrachtstraat 47.

 

Winterfeest geslaagd

 

Het was een gezellige drukte tijdens het Winterfeest in de Symfonie, op 21 december vorig jaar. De vuurtjes buiten, en binnen de optredens  van Jordy & Pascal en Sevval Kahyan zorgden voor een gezellige sfeer. Nadat Mark een gedicht had voorgelezen ging iedereen met vrolijk gevoel naar huis. Veel van hen schreven nog een wens op voor 2019. Een greep:

 

Lees het volledige artikel

Cursus Omgaan met Geld

 

Voor alle migrantenvrouwen die goed willen leren omgaan met geld, en schulden willen voorkomen. Vijf cursusdagen Omgaan met Geld.

 

 

 

Lees het volledige artikel

Grip op je knip

 

U wilt besparen op uw uitgaven, maar hoe begint u? Met een bespaarplan maakt u uw voornemens concreet. En u ziet direct wat het oplevert.

 

 

 

 

Lees het volledige artikel

Voor onafhankelijk advies en informatie bij huren

De Huurdersbalie

 

U huurt een woning, kamer, studio of werkruimte. Plotseling heeft u problemen met uw verhuurder. Over de servicekosten,  over onderhoud of renovatie, misschien wordt uw huurcontract wel opgezegd, dat soort zaken.  Dan heeft u, als huurder, behoefte aan goed en onafhankelijk advies en informatie. U kunt dan terecht bij de Huurdersbalie.  Advies en informatie zijn gratis.

 

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder het kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

 

Lees het volledige artikel

Fijne Kerstdagen

Gelukkig en Gezond 2019

Vernieuwing in de wijk verbetert leefbaarheid

 

Veel Vogelaarwijken gaan er weer op achteruit. Dat alarmerend bericht was pas geleden uitgebreid in het nieuws. Het Arnhemse Broek is een Vogelaarwijk. Gaat die ook achteruit? Evenals veel wijkbewoners, herkent wijkmanager Arno Tiernego die achteruitgang absoluut niet. “Daar hoort het Arnhemse Broek niet bij. Over het algemeen gaat het hier best goed. Wel vragen bepaalde buurtjes en straatjes om extra aandacht en zorg.”

 

Lees het volledige artikel

'Kijken wat ik voor jongeren kan doen'

 

Ambulant jongerenwerker Adem Karaciftc

 

Hij gaat de straat op. Stapt op jongeren af. Soms als ze overlast veroorzaken. Soms gewoon om ze te leren kennen. “Ik vraag waar ze behoefte aan hebben. Of ik ze misschien ergens mee kan helpen.” Dat zegt ambulant jongerenwerker Adem Karaciftci. Adem kwam in augustus in plaats van Lody Lasamahu.

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>