Wandelclub

 

Er is een wandelclub in de maak. Liefhebbers kunnen zich melden – zie hieronder. Wandelen gebeurt in een rustig tempo, van (interessant) punt naar (interessant) punt . Er is geen minimum aantal deelnemers.

 

Lees het volledige artikel

De wijkagenten melden:

  • Eilandje Urk. Veruit de meeste bewoners van het Eilandje Urk zijn inmiddels vertrokken. De huizen worden ontmanteld en zullen plaats maken voor moderne, energievriendelijke woningen. De komende tijd zullen bewoners in de omgeving veel bedrijvigheid ervaren van werklui die komen slopen en opbouwen.  Mensen die in de directe omgeving wonen, zullen misschien vaker onbekende figuren zien rondstruinen. Heeft u de indruk dat er iets niet klopt of u ziet dat er wordt ingebroken: bel 112, De politie komt dan zo snel mogelijk ter plaatse.

 

Lees het volledige artikel

Schrijven levensverhaal lucht op

 

Laat je levensverhaal opschrijven tot een boek. “Dat is vooral goed voor jezelf! Je kunt alles eens van je afpraten. Het lucht op”, zegt Iti. Zij nam contact op met SWOA Levensboek. En daar heeft ze absoluut geen spijt van.

 

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Laag inkomen? Dat kan beter!

 

Rondkomen met een minimuminkomen is moeilijk. Maar wist u dat u dat inkomen kunt verhogen? Daar zijn allerlei regelingen voor. De Formulierenbrigade kent ze allemaal. Het gaat bijvoorbeeld om toeslagen, kwijtschelding van lasten en teruggave van belastinggeld. Laat dit geld niet liggen en maak gebruik van de voorzieningen die er voor u zijn. Het kan u veel euro’s opleveren.

 

Lees het volledige artikel

Sociaal Wijkteam Arnhemse Broek

‘Geen vraag is te gek’

 

Schulden. Een verschrikkelijk probleem. Maar schulden komen helaas veel voor in het Arnhemse Broek. “Wil je voorkomen dat schulden problematisch worden, dan is het belangrijk dat je op tijd bij ons komt. De hulp die je dan krijgt heeft heel vaak succes.” Dat zeggen Daphne van Deelen en Laura Koning van het Sociale Wijkteam.

 

Wijkbewoner Paul Frijstein met Daphne(l) en Laura(r) van het Wijkteam.

Paul: “Ik ben enorm geholpen dankzij het Wijkteam. Ik kon mijn verhaal kwijt, heb een opleiding gehad, heb weer structuur in mij leven en werk weer een beetje. Dat geeft rust in mijn hoofd.”

Lees het volledige artikel

Broek in de Pan: vijf weken koken en verhalen vertellen

 

Vijf weken achtereen trok Broek in de Pan door de wijk. Een mobiele keuken waar bewoners met elkaar een hapje konden halen, gemaakt door wijkbewoners en kunstenaars. De eerste kookdag was op vrijdag 16  maart, de laatste op vrijdag 21 april.

 

 

Lees het volledige artikel

Moestuintjes bij De Blokhut

Paulusschool

 

Nog eventjes en er groeien worteltjes en boontjes bij De Blokhut. In mei beginnen kinderen van de Paulusschool (groep 6 en 7) daar namelijk met de aanleg van moestuintjes. “In april hebben ze ontworpen hoe het eruit moet zien, wat erin moet, waar het moet staan”, vertelt leerkracht Tom Walreaven.

 

Lees het volledige artikel

Sociaal werker Fadia Azar

 

‘Wie in de Symfonie komt, moet daar iets aan hebben’

 

Grote kans dat je Fadia Azar tegen het lijf loop, als je buurtcentrum de Symfonie binnengaat. Fadia is namelijk het aanspreekpunt. Bovendien is ze een duizendpoot. Een sociaal betrokken duizendpoot.

 Fadia Azar (rechts) met gastvrouw Melissa)

 

Lees het volledige artikel

'Belachelijk dat mensen dit op straat gooien'

21 maart Opschoondag, terugblik

 

Voorzien van prikkers, knijpers, handschoenen  en vuilniszakken, trokken op 21 maart twaalf kinderen door de wijk. Gehuld in gele jasjes gingen ze aan de slag om zwerfafval in de wijk op te ruimen. De buit bestond uit vijftig kilo kleinere rotzooi. En daarnaast uit een plastic slee, een houten traphekje en een vloerkleed. “Niet te begrijpen dat mensen dat zomaar op straat gooien.”

 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>