9 maart: Tuintjesdag. Doet u mee?

 

Op zaterdagochtend 9 maart organiseert Statenkwartier Voormekaar weer een tuintjesdag. Een groepje buurtbewoners trekt door de buurt  om mensen te helpen die het niet meer lukt hun tuintje op te knappen. Dit duurt een uur. Daarna gaan de vrijwilligers naar een volgend adres. Zo wordt een aantal tuinen onder handen genomen. 

 

Lees het volledige artikel

Vers en Goedkoop

 

Een wagen vol goedkope en verse groente, fruit en brood. SRV-wagen De Blauwe Tomaat maakte de afgelopen 12 weken naam in de wijk. “Jullie hebben echt veel verschillende groenten en helemaal niet duur!”, klonk het.  En: “Speciaal voor de Elstar-appels kom ik even langs. En dan neem ik meteen een brood mee."

 

Lees het volledige artikel

Kook mee bij het (W)eetcafé

 

Vind jij koken leuk? Krijg jij energie van samen een menu bedenken? Van samen koken in de keuken van de Symfonie? Van samenwerken met andere mensen? Om daarna te genieten omdat al die mensen blij zijn met de maaltijd? Dan zoekt het (W)eetcafé jou!

 

Lees het volledige artikel

Grip op je knip

In 2019 gaan de vaste lasten flink omhoog. Dat kan oplopen tot honderden euro’s per jaar. Denk daarbij onder andere aan energietarieven, autoverzekering, internet/tv, zorgverzekering. Wees slim en bespaar geld.

 

Lees het volledige artikel

Molenbeek spannende speelbeek Vrijstaat Thialf

 

Vrijstaat Thialf in Arnhem wordt steeds avontuurlijker! Zeker nu een lang gekoesterde wens in vervulling gaat: het aantrekkelijker maken van de Molenbeek die over Vrijstaat stroomt. En er staat nogal wat te gebeuren!

 

Lees het volledige artikel

'Ik ben geen kantoorpikkie'

 

Joopie Brugman wijst naar zijn knie. Altijd aan de wandel, altijd en overal een praatje maken, altijd voor anderen klaar staan, en nu haalt hij het stukje naar de stad niet eens meer. Operatie kunstknie behoorlijk mislukt.  “Weet je wat ik het ergste vond? Dat ik de wijkkrant niet kon meer rondbrengen. Dat was mijn kindje. Jáááren gedaan. Overal een babbeltje maken.  Toen dat niet meer kon, brak er iets."

 

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk; dit jaar 38.500 euro). Doel van het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download dit van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners. (ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Toeslagen: laat geen geld liggen

 

Er bestaat een goede kans dat u recht heeft op toeslagen. Met een zeer laag inkomen kunt al gauw rekenen op 250 euro per maand. Er zijn twee belangrijke toeslagen: de zorgtoeslag en het kindgebonden budget.

 

Lees het volledige artikel

Groente, fruit en brood voor een zacht prijsje

 

SRV-wagen terug in het Arnhemse Broek

 

Brood, groente en fruit. Hartstikke gezond en goedkoop. Vanaf 1 oktober verkrijgbaar in de SRV-wagen die elke donderdag in het Arnhemse Broek staat. Op 13 september werd de wagen officieel geopend met een feestje op de Rietgrachtstraat, bij Broek Omhoog. Loes van der Meulen is de baas van de rijdende winkel.

 

Loes van der Meulen bij haar SRV-wagen

 

Lees het volledige artikel

Tiziana Versmissen nieuwe directeur Paulusschool

 

“Ze mogen best wel zien hoe goed het met deze school gaat”

 

 
Tiziana Versmissen (39) is sinds augustus directeur van de Paulusschool.  Ze heeft bewust voor het Arnhemse Broek gekozen.  Haar redenen? “Veelzijdig. Multicultureel . Met en voor de kinderen en de ouders. Hier doe je er echt toe. De school is niet alleen een leerinstituut, het gaat om veel meer.”

 

"De Paulusschool is een school waar mijn hart ligt"
 

Lees het volledige artikel

<< Lees ook nieuwere artikelen  ||  Lees ook oudere artikelen >>