Geen angst in de wijk

 

Avond over oppakken vermeende terrorist

 

Eind vorig jaar werd op de Valckenierstraat een vermeende terrorist opgepakt. Het Broek was toen even wereldnieuws. De wijk raakte er niet door in paniek. Helemaal onberoerd liet het voorval bewoners echter niet, later bleek er toch wat onrust te leven. Om zorgen in beeld te krijgen, werd op 9 januari een avond georganiseerd voor bewoners dicht bij  Valckenierstraat. Er kwamen tien bewoners op af.

 

 

Lees het volledige artikel

Broek in de Pan gaat weer toeren

 

Broek in de Pan gaat weer door de wijk toeren! Net als vorige jaar trekken verhalenkok Yvonne Laan en muzikant Wim Hilgeman  met hun mobiele keuken  vijfweken door het Arnhemse Broek.

 

Mooie herinneringen aan Broek in de Pan vorig jaar

 

 

Lees het volledige artikel

Parkeren Willem Barentszstraat

 

Bewoners in en rond de Willem Barentszstraat kregen half februari een brief in de bus, met de vraag: stemt u vóór of tegen betaald parkeren in de buurt? Tot 1 maart kan men digitaal of schriftelijk reageren.

 

 

Lees het volledige artikel

Ieder kind heeft recht op een kansrijke toekomst

 

Het Fort

 

Het goede nieuws: alle kinderen hebben talenten. Het minder goede nieuws: niet alle kinderen krijgen de kans die talenten te ontplooien. Bijvoorbeeld door omstandigheden thuis. Daar kampen deze kinderen vaak de rest van hun leven mee. Het Fort wil dit doorbreken. ‘Wij willen kinderen een steuntje in de rug te geven om van hun leven een succes te maken.’

 

 

Lees het volledige artikel

Sjaak scharrelt een mooi leven bij elkaar

 

Zijn voortuin is gevuld met beelden, een houten tafel, bungelende windlichten, kerstballen, kerstslingers, twee vlaggen. ‘Allemaal gevonden’, zegt Sjaak van Tongeren, over zijn rijkelijk versierde tuin op de Graswinckelstraat, die vandaag is bedekt met een ijzig laagje sneeuw.

 

 

Lees het volledige artikel

Op vrijdag is het Friday School

 

Ze gingen met de hele klas naar Papendal, op bezoek bij Vitesse. Ze gingen naar het Muzieum in Nijmegen, waar je ervaart om blind te zijn. Ze hielden speed dates met professionals om af te tasten wat ze later willen worden. Op vrijdag is het Friday School voor de kinderen van groep 8 van de Paulusschool. Dan gaat het er anders aan toe dan op gewone schooldagen.

 

Lees het volledige artikel

Wijkschouw

 

In het Broek en de Van Verschuerwijk vond op 10 december een wijkschouw plaats. Een groepje met bewoners, de wijkmanager en een deskundige van de gemeente keek kritisch naar de staat van onderhoud in de openbare ruimte.

 

Lees het volledige artikel

De wijkagenten melden:

 

Negeren éénrichtingsverkeer
Kwekerij P. Calandweg
Gestolen bestelauto’s
Verkeershandhaving in de wijk

Lees het volledige artikel

Fitnesstoestel

 

De plek voor het fitnesstoestel is bekend. Het komt op het grasveld tegenover het Toon Hermanshuis (Stadhouderstraat- Van Heemskerkstraat).. De kleur van het toestel wordt groen. Voor zover nu bekend zal het toestel dit voorjaar worden geplaatst.

 

De plek waar het toestel gaat komen

 

 

 

Lees het volledige artikel

Wandel Je Fit

 

Sinds juni gaat elke vrijdag een groepje bewoners uit de wijk wandelen. Een uurtje lekker bewegen, gezellig praatje maken, buiten zijn. Doe jij ook mee? Trek je (wandel)schoenen aan en kom op vrijdag naar de Broekstraat 2. Je bent van harte welkom!

 

Lees het volledige artikel

Lees ook oudere artikelen >>