Sociaal Wijkteam Arnhemse Broek

‘Geen vraag is te gek’

 

Schulden. Een verschrikkelijk probleem. Maar schulden komen helaas veel voor in het Arnhemse Broek. “Wil je voorkomen dat schulden problematisch worden, dan is het belangrijk dat je op tijd bij ons komt. De hulp die je dan krijgt heeft heel vaak succes.” Dat zeggen Daphne van Deelen en Laura Koning van het Sociale Wijkteam.

 

Wijkbewoner Paul Frijstein met Daphne(l) en Laura(r) van het Wijkteam.

Paul: “Ik ben enorm geholpen dankzij het Wijkteam. Ik kon mijn verhaal kwijt, heb een opleiding gehad, heb weer structuur in mij leven en werk weer een beetje. Dat geeft rust in mijn hoofd.”

Lees het volledige artikel

Broek in de Pan: vijf weken koken en verhalen vertellen

 

Vijf weken achtereen trok Broek in de Pan door de wijk. Een mobiele keuken waar bewoners met elkaar een hapje konden halen, gemaakt door wijkbewoners en kunstenaars. De eerste kookdag was op vrijdag 16  maart, de laatste op vrijdag 21 april.

 

 

Lees het volledige artikel

Moestuintjes bij De Blokhut

Paulusschool

 

Nog eventjes en er groeien worteltjes en boontjes bij De Blokhut. In mei beginnen kinderen van de Paulusschool (groep 6 en 7) daar namelijk met de aanleg van moestuintjes. “In april hebben ze ontworpen hoe het eruit moet zien, wat erin moet, waar het moet staan”, vertelt leerkracht Tom Walreaven.

 

Lees het volledige artikel

Sociaal werker Fadia Azar

 

‘Wie in de Symfonie komt, moet daar iets aan hebben’

 

Grote kans dat je Fadia Azar tegen het lijf loop, als je buurtcentrum de Symfonie binnengaat. Fadia is namelijk het aanspreekpunt. Bovendien is ze een duizendpoot. Een sociaal betrokken duizendpoot.

 Fadia Azar (rechts) met gastvrouw Melissa)

 

Lees het volledige artikel

'Belachelijk dat mensen dit op straat gooien'

21 maart Opschoondag, terugblik

 

Voorzien van prikkers, knijpers, handschoenen  en vuilniszakken, trokken op 21 maart twaalf kinderen door de wijk. Gehuld in gele jasjes gingen ze aan de slag om zwerfafval in de wijk op te ruimen. De buit bestond uit vijftig kilo kleinere rotzooi. En daarnaast uit een plastic slee, een houten traphekje en een vloerkleed. “Niet te begrijpen dat mensen dat zomaar op straat gooien.”

 

Lees het volledige artikel

Paulusschool: Broekies op de planken

 

Een theatervoorstelling door groep 4 en 5 van de Paulusschool. Met muziek, toneel, dansen en zingen. Daar zijn de kinderen, pakweg 9 en 10 jaar, nu hard mee aan het werk. Half juni zullen ze hun kunsten op verschillende plekken op de planken brengen.

 

Lees het volledige artikel

Maak gebruik van het Wijkbudget

 

Het Wijkplatform Arnhemse Broek beheert het wijkbudget (geld van de wijk, dit jaar 38.500 euro). Doel an het wijkbudget: bevorderen van de leefbaarheid. Wijkbewoners of instanties die in de wijk actief zijn, kunnen daar gebruik van maken. Hiervoor moet een aanvraagformulier worden ingevuld. Download die van www.arnhemse-broek.nl onder kopje Bewoners (formulier ook verkrijgbaar bij het opbouwwerk in de Symfonie).

 

Lees het volledige artikel

Samen theater maken in de wijk

 

Theater in de wijk. Een samenspel tussen professionals en wijkbewoners. Muziektheater De Plaats werkt momenteel aan de voorbereiding.. “We zoeken wijkbewoners die willen acteren, zingen, dansen, musiceren. Of van alles een beetje.”  De voorstellingen staan gepland voor vrijdagavond 15, zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 juni.

 

Lees het volledige artikel

Overlast rond Symfonie

 

De laatste tijd is er de nodige overlast rond de Symfonie. De deurbel vernield, tegeltjes uit de gevel gesloopt, de deurknop afgebroken. “Misschien kleine vernielingen, maar ernstig genoeg om hier wat aan te doen”, zegt wijkmanager Arno Tiernego.

 

Lees het volledige artikel

Pas op! Ratten!

 

“Ik zie vaak dat mensen brood uit het raam of vanaf het balkon gooien. En al vier keer heb ik een rat gezien bij het brood. Of ze schoten weg in de struiken. Eén rat was dood, dat zijn de beste. Er ligt zoveel brood dat er ongedierte op af kom” De waarschuwing komt van Hennie van Duivenbooden (J.d.Wittlaan). Het is duidelijk: weggegooid brood trekt ratten aan. En ratten in de buurt wil niemand.

 

Lees ook oudere artikelen >>