Samen theater maken in de wijk

 

Theater in de wijk. Muziektheater De Plaats werkt momenteel aan de voorbereiding. Het project is een samenspel tussen professionals en wijkbewoners. “We zoeken wijkbewoners die willen acteren, zingen, dansen, musiceren. Of van alles een beetje.”  De voorstellingen staan gepland voor vrijdagavond 15, zaterdagavond 16 en zondagmiddag 17 juni dit jaar.

 

Lees het volledige artikel

'Met tablets halen de kinderen betere resultaten'

 

Tablets. Begin dit schooljaar kregen kinderen van Hugo de Grootschool er allemaal een. Althans de kinderen van groep 4, 5, 6, 7 en 8. En alleen voor op school. Elk kind een eigen tablet, dat kost een grijpstuiver, geeft juf Marloes Vaes toe. “Maar de resultaten zijn veel beter.”

 

Groep 7 van juf Marloes, maakt sommen op de tablet

 

Lees het volledige artikel

'Thuis zitten, daar was ik klaar mee'

 

En óf hij blij is. Sinds november heeft Danny de Leeuw namelijk een baan. Als afvalcoach bij de gemeente Arnhem. Een mooie baan die hij zelf heeft verdiend. “Als je in de bijstand zit en je wil aan het werk, dan is dit geweldig. Maar je moet niet vies zijn van een hele dag buiten lopen.”

 

 

Lees het volledige artikel

Rijnwijk

 

In een deel van Rijwijk heeft de sloophamer al zijn werk gedaan. Vijftien woningen, die ook plat moeten, zijn echter nog steeds bewoond. Daarin leven bewoners die er officieel wonen (reguliere bewoners). Én een aantal bewoners die er officieel geen recht op heeft maar er tijdelijk mág wonen. Die laatste groep zijn voornamelijk kinderen van reguliere bewoners, die in leeggekomen woningen zijn getrokken. Het wordt gedoogd dat zij er wonen.  

 

Sommige leegstaande woningen in Rijnwijk zijn kunstachtig versierd

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

 

  • Fietsen gestolen. Haar elektrische fiets met fietstassen vol boodschappen stond klaar bij de Aldi op de Johan de Wittlaan. Nog even het winkelwagentje terugzetten. Twintig seconden. Precies daarin werd haar zilverkleurige fiets (merk Union) ontvreemd. De eigenaresse deed van deze laffe diefstal aangifte. Bent u getuige bent geweest van deze diefstal? Wij horen het graag.

 

Lees het volledige artikel

Arno Tiernego, wijkmanager en aanspreekpunt

 

Sinds een jaar is Arno Tiernego wijkmanager voor het Arnhemse Broek, tevens aanspreekpunt voor bewoners en beroepskrachten. Als zodanig speelt hij een rol van betekenis voor de wijk. Reden ook waarom hij in deze krant regelmatig aan het woord is. Op verzoek van verschillende wijkbewoners, stelt hij zich graag nogmaals aan u voor.

 

Lees het volledige artikel

De Blokhut. Niet alleen praten, ook doen!

 

Prachtige ideeën van bewoners om De Blokhut nieuw leven in te blazen, zijn tot nu toe gestrand. “Bewoners zijn gewend dat hun ideeën door bijvoorbeeld beroepskrachten worden overgenomen en georganiseerd. Dat gebeurde niet, dus bleven ze liggen”, zegt wijkmanager Arno Tiernego. “Dat heeft bij ons geleid tot een omslag: ondersteuning en hulp zijn nodig. Dat kan door samenwerking tussen bewoners en professionele partijen.”

 

Lees het volledige artikel

Geschiedenis van Het Arnhemse Broek

Veel straatnamen in de wijk zijn de afgelopen jaren op deze site voorbijgekomen, met achtergrond en uitleg waar die namen vandaan komen. De straten die nog niet aan de beurt kwamen, zullen nog volgen. Deze keer echter aandacht voor de naam van de wijk zelf.

 

Lees het volledige artikel

Zonnepanelen op water Nieuwe Haven

 

De gemeente Arnhem gaat zonne-energie opwekken met zonnepanelen op het water, langs de landtong in de Nieuwe Haven. Het gaat om vele honderden panelen. De locatie is eigendom van de gemeente.

 

Lees het volledige artikel

Geweldige hulp bij Kerstboomverbranding

 

De teams van Vitesse Hattrick uit 't Arnhemse Broek voeren hun buurtbijdrage uit tijdens de jaarlijkse Kerstboomverbranding op Playground Thialf. Deze jongeren uit de wijk hebben vanaf 's ochtends vroeg goed meegeholpen om ervoor te zorgen dat alles er top uit zag, voordat de brandweer 's avonds kwam om de grote stapel met kerstbomen aan te steken! 

 

Lees ook oudere artikelen >>