Fijne Kerstdagen

Gelukkig en Gezond 2019

Vernieuwing in de wijk verbetert leefbaarheid

 

Veel Vogelaarwijken gaan er weer op achteruit. Dat alarmerend bericht was pas geleden uitgebreid in het nieuws. Het Arnhemse Broek is een Vogelaarwijk. Gaat die ook achteruit? Evenals veel wijkbewoners, herkent wijkmanager Arno Tiernego die achteruitgang absoluut niet. “Daar hoort het Arnhemse Broek niet bij. Over het algemeen gaat het hier best goed. Wel vragen bepaalde buurtjes en straatjes om extra aandacht en zorg.”

 

Lees het volledige artikel

'Kijken wat ik voor jongeren kan doen'

 

Ambulant jongerenwerker Adem Karaciftc

 

Hij gaat de straat op. Stapt op jongeren af. Soms als ze overlast veroorzaken. Soms gewoon om ze te leren kennen. “Ik vraag waar ze behoefte aan hebben. Of ik ze misschien ergens mee kan helpen.” Dat zegt ambulant jongerenwerker Adem Karaciftci. Adem kwam in augustus in plaats van Lody Lasamahu.

 

Lees het volledige artikel

Warm Winterfeest in de Symfonie

 

Vrijdag 21 december: 18.30 - 20.30 uur
Een warme gratis avond met een (halal) hapje en drankje als gezellige aanloop naar 2019.

 

 

Lees het volledige artikel

Scholen kiezen doorbrekende aanpak

 

‘Met een gitaar leeft hij helemaal op’

 

Muziek, dans, theater, sport, ze maken mooie dingen los in kinderen. De Hugo de Grootschool weet er alles van. “Je ziet dat ze er enorm door groeien”, zegt directeur Ans Lips. De kinderen werken al een tijdje met deze ‘nieuwe vakken’.  Het lesprogramma is er speciaal voor omgegooid. Ook de Paulusschool doet mee.

 

Lees het volledige artikel

'Je kunt wel spreken van een succes'

Broek Omhoog

 

Broek Omhoog scoort! Het lukt mensen zonder werk uit ’t Broek aan het werk te krijgen. Bij de start, twee jaar geleden, was dat een handjevol. Nu zijn er al drieëndertig mensen aan de slag. “Drieëndertig! Dan kun je wel van een succes spreken”, zegt Winny van Brakel, van Broek Omhoog op de Rietgrachtstraat. “Dus als je aan het werk wil: kom hierheen!”

 

Het pand wordt volledig gerenoveerd

 

Lees het volledige artikel

De Wijkagenten melden:

 
  • Terrorisme dichtbij… Op donderdag 27 september was Arnhem even wereldnieuws. De politie had meerdere mensen aangehouden die bezig waren een terroristische aanslag voor te bereiden. Knap werk van de inlichtingendiensten en de politie! Ook in het Broek ging het arrestatieteam van de politie een woning binnen om daar een verdachte aan te houden. Als wijkagenten waren wij hier ook bij aanwezig. Al snel kwamen er veel mensen uit de buurt kijken naar wat er gebeurde. Daar vonden gesprekjes plaats, waaruit dan naar voren kwam dat men blij is dat er eindelijk is ingegrepen. Want wat daar gebeurde kon echt niet! Iedereen wist er van, zo leek het wel. We hebben de aanwezigen daar weer uitdrukkelijk gevraagd om verdachte situaties dan vooral bij ons te melden. Doorbreek het zwijgen! Horen, zien en melden is het dringende advies! U mag er op vertrouwen dat we zorgvuldig met uw informatie omgaan. Iedereen is opgelucht en blij dat een aanslag nu is voorkomen.

Lees het volledige artikel

Binnen een uur 15 euro verdienen

 

Iedereen heeft talenten en sterke punten. Soms weet je echter niet dat je bepaalde talenten hebt. Benieuwd naar jouw verborgen talenten? Doe dan mee met onderstaand onderzoek. En ook mooi: je verdient er 15 euro mee!

 

 

Lees het volledige artikel

Zappsport

 

Op 17 november speelde de Hugo de Grootschool de hoofdrol in Zappsport. Jongens streden tegen meisjes; de meisjes kwamen als winnaars van de baan!

 

 

Feestelijke opening Medisch Centrum Westerkade

 

Op zaterdag 29 september vond de feestelijke opening plaats van het Medisch Centrum Westerkade, Broekstraat 2. Het was een stralende en drukbezochte dag!

 

 

Lees het volledige artikel

Lees ook oudere artikelen >>